Monday

Baby Land Printed Bamboo Cloth Diaper



Baby Land Bamboo Cloth Diaper is Back with its Latest Printed Design !

AVAILABLE NOW IN STOCK !



Features:
Cloth Diaper Outer: PUL Fabric. 
Cloth Diaper Inner: Bamboo Charcoal. 
Cloth Diaper Insert: 4 Layers Bamboo Terry Insert. 
Designs: 6 Printed Designs. 



East Style Bunny - Sold Out 
 Nighty Sta - Available 
Velvet Party - Available
Blue Swirl Party Sold Out 
*New* Fishy - Available
*New* Always Winter Penguin- Available 


To make it better we give you DOUBLE the 4 layers bamboo terry insert 

Description:
  • Because of its antibacterial characteristics, bamboo fabric is the best choice for extra protection of your loved ones.
  • To make this cloth diaper better, it is combined with bamboo inner layer (that is next to the skin) means double the effect of antibacteria.
  • Plus the double cloth diaper insert is best for heavy wetter for night time usage for the delicate yet sensitive skin babies.





only at RM33/pc


Or 
Get 2pcs BabyLand Bamboo Printed Cloth Diapers with 
 4 Bamboo Inserts

at only RM64





Get 5pcs BabyLand Bamboo Cloth Diapers with 
10 Bamboo Inserts
at only RM150




Get 10pcs BabyLand Bamboo Cloth Diapers with  
20 Bamboo Inserts
at only RM300
 and get FREE 1pc printed wet bag with 2 zipper 
worth RM24 !




Grab it before you miss it.. http://www.emocutez.com




54 comments:

Anonymous said...

harga termasuk os kah?

Anonymous said...

sori harga termasuk pos ke

ummu humaira on July 19, 2011 at 7:04 PM said...

harga belum termasuk kos pos kecuali dinyatakan.. Tq..

zikhin on August 3, 2011 at 10:44 PM said...

nak yang ini, 5 keping, hantar detail ke zikhin80@yahoo.com
tq

Anonymous said...

saya nak 2 helai..pls detail ke noorfaredza@yahoo.com

Anonymous said...

salam, sy nak tanye saiz baby land printed bamboo cloth diaper ni yg bole adjust to k???kalo sy nak amik 10, dapat design yg mane??kalo amik 10 dgn kadar parcel berpa?ingt nak tmbh dgn liner RM 25 dapat 5pcs tu.detail kat sy at blue_tinted@yahoo.com

TQVM

fezah said...

salam, harga termasuk kos berapa? utk 5pcs.

fezah said...

sory, harga termasuk kos penghantaran berapa? utk 5pcs.

norlina on August 7, 2011 at 9:55 PM said...

salam humaira,
akak dah isi form.Cuba check ya. tq

ummu humaira on August 8, 2011 at 11:03 PM said...

Fezah,

harga utk 5pcs - RM140
Charge pos laju - RM10 (Semenanjung)
- RM15 (Sabah/Sarawak)
TQ :)

ummu humaira on August 8, 2011 at 11:06 PM said...

Zikhin, noorfaredza, blue_tinted@yahoo.com, kak norlina,

sy dh reply mail/order. please check ya.

TQ :)

fezah said...

salam ummu, saye dah order through ur email.
have a check ya.
TQ

nhafezah7217@yahoo.com

zalizal desa said...

saya dok penang.. cm ne ye kalu nak beli terus je... x mau online dan guna pos.. blh ka?

qamar_muneera on August 26, 2011 at 10:44 AM said...

saiz dia boleh adjust ke?

Anonymous said...

saya baru nak cuba cloth diaper ni..nak cari yang untuk baby baru lahir sampai masa training tak pakai lampin..ada ke? n agak2 10 helai cukup tak untuk kegunaan hari2..tolong bantu saya,,n kalau boleh saya nak tau jenis fabrik, ok ke..n selain by online..kedai baby ada jual ke? kat mana yea..saya di PJ.email me at fiza19@yahoo.com..tq

Anonymous said...

salam.babyland ni utk smp bp kg ye? nikame_shah@yahoo.com

ummu humaira on September 26, 2011 at 5:32 PM said...

Utk babyland printed bamboo ni sesuai dari baby 3kg hingga 15kg.. Maknanye blh laras dari newborn sampai potty train for most babies.. Cuma kalau baby jenis besar, better gune Happy BUM (4kg hingga 18kg) atau Weegro (4kg hingga 17kg)atau utk tetap jenis bamboo plg sesuai BambooLite AI2 Fitted..

Anonymous said...

best dapat cloth diaper..jimat

Anonymous said...

apa yg dimaksudkan dgn 4 Layers Bamboo Terry Insert.
harap pn ummu dpt explain skit...tq ya

ummu humaira on October 7, 2011 at 9:22 AM said...

4layers bamboo terry, mksdnye insert ni dibuat drpd 4 layers fabrik. 2layers, top and bottom is from bamboo terry dan 2 layers in the middle from microfiber.

ummu humaira on October 7, 2011 at 9:55 AM said...

3layers bamboo terry pulak, mksdnye insert ni dibuat drpd 3 layers fabrik. Top layer drpd fabrik bamboo terry dan 2 layers bottom drpd microfiber.

reen said...

semua free size ke?

ummu humaira on October 14, 2011 at 2:19 PM said...

Dear Reen, semua saiz yang sama yg blh laras dari saiz 3kg hingga 15kg, mungkin agak confuse blh refer artikel Cara Guna Poket CD ye.. http://littlepreciousgarden.blogspot.com/2010/05/cara-guna-poket-cd.html

yatiejamingan on November 3, 2011 at 7:21 PM said...

Assalam... Nak tahu if boleh beli trus dari you. Dan harga mason sama ka? Email at yati.jamian@gmail.com. Tqvm

Anonymous said...

salam..saya dah lama mencari cloth diaper hello kitty..tp saya tgk dah sold out..ada stok bru tak?pls email falynazny@yahoo.com..tQ

ummu humaira on November 26, 2011 at 1:44 PM said...

falynazny@yahoo.com,

sy dh email awak regarding your request, please check ye. tq.

Anonymous said...

salam, ape bz antr baby land printed bamboo cloth diaper dgn baby land bamboo charcoal cloth diaper? mana lebih bagus? tq..

ummu humaira on November 29, 2011 at 4:05 PM said...

bezanya babyland bamboo palin color outer die pun dibuat drpd fabrik bamboo (cotton bamboo) while printed ni outer die made from polyester buakn bamboo. both bagus tp bnyk prefer babyland bamboo palin color sbb outer die lembut...

ethnobotanyukmHONEY on December 8, 2011 at 11:24 AM said...

klo bamboo pnye tuk overnite how long it last ek?

ummu humaira on December 9, 2011 at 6:36 PM said...

pakai 2pcs insert, tahan lebih kurang 8-9hours...

Anonymous said...

baby saya 10 bln dan rasanya mcm nak try cd kalau agak2 berapa saya patut beli cd dan insert

ummu humaira on January 20, 2012 at 12:11 PM said...

biasa utk baby 10months boleh fit most of the cloth diapers yg sy jual... please mail sy ummu.humaira@yahoo.com utk sy terangkan lebih detail. tq :)

Anonymous said...

MODEL YG NI KENA PAKAI LINER JUGA KE?
siti

ummu humaira on January 21, 2012 at 1:55 PM said...

siti,

this type of cloth diapers dh tak perlu pakai liner...

pading66 said...

salam, tadi baruje p kedai beli cloth diapernih(jenama lainla)...cuma satu yg nak tanya yg mana satu yg kalis air,sbb tadi kat kedai tuh ada dua pilihan yakni satu kalis air dan satu brand lagi biasa2 aje.
tolong perjelaskan sedikit kerna jika jelas saya berminat tuk oder

pading66 said...

dari komen yg saya baca, yg mana pula yg x perlu pakai liner..tak telapke dan bape harga tuk 5 pcs

ummu humaira on February 7, 2012 at 2:30 PM said...

Wsalam Pn Fadzilah,
*boleh dikatakan semua jenama yg ditawarkan LPG memang jenis kalis air (bagi lapisan outer layer) walaupun lapisan outernya dari jenis Minky, Fleece, PUL dsbnya.. kecuali jenis fitted yg perlukan diaper cover.. Jenis Fitted jenama OsoCozy hanya saya iklankan dlm site Facebook: Little Precious Garden..
* jenis inner dari bamboo charcoal tak perlu liner jenis fleece kerana tujuan inner dari jenis bamboo berfungsi sebagai antibakteria dan sesuai sesuai bagi kulit sensitif.. ia (perlu ada disebelah kulit) jadi fungsi tidak akn sama sekirnya liner jenis fleece bisas diletakkan sebelah kulit.. liner bamboo fleece sesuai bagi jenis BabyLand bamboo charcoal ini.. Utk lebih faham terms bagi diaper, pn blh rujuk link ..
http://www.littlepreciousgarden.com/2010/05/cara-guna-poket-cd.html
*Get 5pcs BabyLand Bamboo Cloth Diapers with
10 Bamboo Inserts
at only RM150..
harga ini blm termasuk postage yg blh dirujuk sebelah kanan, bhgn bawah blog ini..

Hanim Salleh on February 15, 2012 at 9:42 PM said...

yang ini ada lagi tak? saya berminat nak beli 5.

Hanim Salleh on February 15, 2012 at 10:32 PM said...

tambahan... yang ni kira macam pocket diapers kan? inserts kena masukkan dalam diapers and bukan diluar?

ummu humaira on February 16, 2012 at 6:48 PM said...

Pn Hanim,

ye yg ini ade lagi, stok baru smpi...jenis pocket diapers, insert perlu masukkan ke dlm. tp kalau nak letak di luar pun boleh sbb insert die jenis bamboo terry no problem kalau kena direct to baby's skin :)

Hanim Salleh on February 16, 2012 at 8:16 PM said...

kalau gitu saya nak beli lah :D

ummu humaira on February 18, 2012 at 12:08 AM said...

Pn Hanim,

Jika nak order kindly isi order form di sebelah kanan blog ya. tq.

yuyui_chan on March 13, 2012 at 10:40 AM said...

salam.
"Baby Land Printed Bamboo Cloth Diaper" ni ade back-button x?
utk nk letak insert kt lua inner...

ummu humaira on March 15, 2012 at 10:35 PM said...

saalm yuyui_chan,

no back button dear, tapi boleh sj letak insert di luar, sy buat gitu utk bamboo insert.

ilyiahusna on March 21, 2012 at 12:21 AM said...

Ade lg tak CD ni?

Ummi Ili on March 21, 2012 at 11:48 AM said...

Ilyiahusna, ade lagi cd ni :) utk pesanan kindly isi order form di bhgn sblh kanan of the blog ya. tq.

azyyati on April 3, 2012 at 4:48 PM said...

Assalamualaikum, saya biasa guna autumnz velcro utk anak saya krn dia besar dan x boleh pakai jenis babyland button. Antara cd yg ummu jual ni, yg mana mcm autumnz velcro?

ellin sohaimi said...

salam....
saya nak order babyland printed bamboo ni 5pcs.tp gambar n namanya mcm x sama aje.saya berminat yg jeans...ada diskaun x.byk gak dah order melalui blog ni....

Ummi Ili on April 14, 2012 at 8:26 PM said...

wa'alaikumsalam ellin,

welcome back :)

yg design jeans tu stok lame, dh sold out, skrg corak yg ade cuma nighty star, velvet party, winter penguin dan fishy sj, yg lain smeua dh habis.

utk return customer, yes we do give discount, tp please submit your order first then i can calculate and give discount.

thanks :)

ana said...

Assalam..
akak nk tnya, skg CD ni still bole oder x..tq
ana.

Ummi Ili on April 2, 2013 at 7:21 PM said...

Wa'alaikumsalam ana,

ye masih boleh order lagi, ade design baru, ana bg email nnt akak attach kan design pada email.

Anonymous said...

Boleh order lg ke CD ni? Email- mayzi109@yahoo.com. Tq

Ummi Ili on August 27, 2013 at 12:29 PM said...

Boleh order lagi sis, sy dh email detailnya.

Anonymous said...

Sis.....masa nie masih ada stock ke....atau kena tunggu stock baru....i ada email sis tp sis belum reply lah...email me chenchenaden@yahoo.com

 

TERMA & SYARAT Pembelian

Semua item yang dijual di Little Precious Garden adalah brand new dan ready stock kecuali dinyatakan sebaliknya.

Pesanan: Untuk pesanan, sila isi borang order form di sebelah atas kanan blog atau nyatakan
Nama Penuh:
Alamat:
No. Tel:
Detail Item:
(jenis item mommies minati, saiz, kuantiti)
dan hantarkan kepada ummu.humaira@yahoo.com

Harga: Semua harga tidak termasuk kos penghantaran kecuali dinyatakan.

Item: Penghantaran akan terus dibuat pada hari bekerja seterusnya setelah pembayaran disahkan serta stok order juga disahkan..

Kami memberi jaminan 100% kepuasan pelanggan bahawa barangan yang di hantar adalah bebas dari sebarang kerosakan semasa penghantaran barangan dibuat. Kami menerima pemulangan barangan dari pelanggan yang dihantar semula kepada kami 3 hari dari tarikh anda menerima barangan dan tertakluk kepada syarat-syarat berikut :

  • Kesilapan penghantaran barangan atau barangan rosak (bukan disebabkan oleh proses penghantaran pos) dan
  • Barangan dipulangkan kepada kami sebagaimana keadaan asal barangan tersebut

Kami akan memulangkan semula wang anda 100% beserta dengan kos menghantar balik (melalui pos) kepada kami jika terbukti kesilapan berpunca dari pihak kami dan memenuhi syarat-syarat diatas. Anda boleh memulangkan barangan tersebut ke alamat kami.

(Barangan yang tidak rosak dan tiada kesilapan semasa penghantaran adalah tidak boleh dipulangkan semula)


All sales are final. Goods sold are not exchangeable or refundable.

Item yang Rosak: Semua item telah diperiksa. Pihak Little Precious Garden tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang kerosakan item selepas penghantaran dibuat. Thus, lost item is at buyer's risk.

Cloth Diaper, Breastpumps, Children's Wear@ Little Precious Garden Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino

/* widget */