Tuesday

Mom To Be Package !


Specially For
MOM TO BE.. !

Updated: October 30, 2012



only at Little Precious Garden:

All  cloth diapers that are listed in the packages are suitable for newborn baby, 
no worries, mommies :)



 Mom to be Trial  Package I :
Item:                                                                                 Normal Price 
  1. 1pc Rainbow Printed Bamboo (velcro)                                     RM28/pc
  2. 1pc Cluebebe Petite (newborn)                                                RM37/pc
  3. 1pc Enphilia mini (velcro)                                                        RM31/pc
  4. 1pc Weegro Applique Pocket Style                                           RM28/pc
  5. 1pack (5pcs) Prefold diaper                                                     RM45/set
  6. 1 set Washable Liner (plain color)                                            RM25/set 
  7. 1 unit Wet Bag Printed with 2 zipper                                        RM24/unit
  8. FREE gift 1pc barut baby                                                          (worth RM7.50) 
  9. FREE Postage using Pos Laju                                                    (worth RM11)
                                                       Total:    RM236.50

Now Only RM197.00
(You saved RM37.50)


Mom to be Trial  Package II :
Item:                                                                                 Normal Price 

  1. 1pc Weegro applique pocket style                              RM28/pc
  2. 1pc Babyland Bamboo Printed                                                   RM31/pc
  3. 1set (5pcs) Prefold Diaper                                                         RM45/set
  4. 1pc Enphilia Mini (velcro)                                                          RM31/pc
  5. 1pc Happy Bum newborn with 1pc microfiber insert (buttons)   RM30/pc
  6. 1 set Washable Printed Liner (4pcs)                                           RM35/set 
  7. 1 unit Wet Bag Plain Color with 2 zipper                                   RM20/unit
  8. FREE gift 1pc barut baby                                                         (worth RM7.5) 
  9. FREE Postage using Pos Laju                                                    (worth RM11)
    Total:    RM238.50

Now Only RM199.00
(You saved RM39.50)


Mom to be Combo Package :
Item:                                                                                 Normal Price 

  1. 2pcs Enphilia Mini                                                                      RM31/pc
  2. 1pc Newborn Happy Bum with 1pc microfiber insert                  RM30/pc
  3. 2pcs Cluebebe Petite                                                                 RM37/pc
  4. 2pcs Weegro Applique pocket Style                                            RM28/pc
  5. 1pc Rainbow (Buttons)                                                              RM25/pc
  6. 1pc Rainbow Printed bamboo (velcro)                                       RM28/pc
  7. 1 pack (5pcs) Prefold diaper                                                      RM45/pack
  8. 1 set Washable Liner (plain color)                                              RM25/set
  9. 1 set Washable Printed Liner                                                      RM35/set 
  10. 1 unit Wet Bag Printed with 2 zipper                                          RM24/unit
  11. FREE Gift 1pc Babyland Printed Bamboo                                   (worth RM31)
  12. FREE Postage using Pos Laju                                                    (worth RM22)
    Total:    RM457.00

Now Only RM369.00
(You saved RM88.00)

Available starting on October 30, 2012

65 comments:

Anonymous said...

salam, nak tanya, Alva Minky & Alva Printed with Bamboo Charcoal inserts tu camner rupa nye ye? apa design/pattern/colour yg available?

ummu humaira on May 9, 2011 at 5:59 PM said...

wa'alaikumsalam,

sebenarnye ALVA Minky akan menggantikan Happy Minky dan ALVA Printed Bamboo Charcoal akan menggantikan Happy Flute Printed Bamboo Charcoal. Corak nye sama dengan penambahan beberapa corak lagi.

Anonymous said...

Slm, sis nk tanye. Promo mommy-to-be ni smpi bile eh? Actually i'm still kinda confused with CD. Insert dgn diaper cover ape bezanye? tQ

aku on May 18, 2011 at 9:17 PM said...

salam sis,saya berminat untuk mencuba mom-2-be ni..saya pun baru mengenali CD ni..hehe..boleh emailkan pada saya?

cityairey8683@yahoo.com

Anonymous said...

As salam..

Kalo beli pakage mom to be, boleh tak pilih design mane yang kite nak?

Tq..

ummu humaira on May 26, 2011 at 3:31 PM said...

W'salam.. Boleh pilih mana2 design bagi setiap jenama.. Atau boleh saja bagitau design untuk boy,girl atau neutral..

Anonymous said...

Hi... saya suriati.
Nak tanya lebih detail on how to use CD.... saya masih confuse between insert n liner.... Package mom to be tu hanya da 1 insert saja. Cukup ke? Plus bila baby dah poop or urine actually kita nak tukar liner sahaja or the whole pants... hygenic ke kalau change the liner sahaja. Plus every baper hours u've to change the liner? Sorry byk enquiries... Thanks

ummu humaira on May 27, 2011 at 3:34 PM said...

Hi Suriati,

Insert fungsi die sebagai penyerap (soaker) while liner ni sebagai lapik sj utk mudahkan cucian especially kalau abbay poop. More info boleh refer di sini :
Cara Guna Poket Cloth Diapers

Each cloth diapers dlm pakej mom to be dpt 2pcs insert.

Bile baby poop, perlu tukar semua sekali. pants, inserts dan liner.

biasenye change cloth diapers every 3-4hours kalau 1 insert dan 7-8hours kalau 2 inserts.

Anonymous said...

Suriati - so let say for package II mom to be tu ada 8 inserts and 5 pants? Clubebe tu boleh pakai dgn nappy biasa kan? Banyak pants dah sold out specially minky, any plans to restock? Owhhh... saya dah place order for blanket, can u please hold the delivery. Nak rujuk menteri kewangan saya for the mom to be package. Once dah confirm i'll place the order and make payments for both. Thanks

ummu humaira on May 27, 2011 at 9:02 PM said...

dear suriati,

ha'ah utk Package Mom to be II ada 8 inserts and 5 pants. ha'ah yg diaper cover tu boleh pakai dengan nappy biasa. kalau utk newborn, nappy tu tak ikat atau tak letak pin pun takpe, sbb baby newborn ni tak aktif bergerak lagi, tapi esok ni kalau dh boleh meniarap and so on better letak pin supaya tak terbuka nappy di dalam.

Yup, stok minky yg baru smpi next week, sy akan update design yg available.

ok, no problem.

thanks dear :)

Anonymous said...

Salam... Sorry Ili, makin saya baca makin saya confuse.Maybe sebab saya masih baru dan belum pernah tgk benda ni lagi.Apa beza cloth diaper n pocket diaper? Package Mom to Be II tu consist of which kind of diaper? Which 1 is better and which brand is cloth diaper and which one is pocket diaper... Thanks ya.. - suriati

ummu humaira on May 30, 2011 at 2:39 PM said...

wa'alaikumsalam suriati,

cloth diapers is general name, cloth diapers ade pelbagai jenis, pokcket diapers diantaranya.
Package Mom to Be II tu consist of pocket diapers. Setiap jenis cloth diapers ade pros and cons nye.

ellisya on June 1, 2011 at 5:43 PM said...

salam..
nak tnyla..ekceli sy ni mommy 2 b.ingt nak amek pakej III tu sbb insyaAllah my babies are twin..so bg try sorang selai..hehe..nk tny semua CD ni lh pakai smpai baby umo bape?

ummu humaira on June 1, 2011 at 7:49 PM said...

wa'alaikumsalam ellisya,

mostly cloth diapers yg ada dlm pakej mom to be boleh dipakai dr newborn with starting weight 3kg until 15kg utk babyland dan minky while papoose dan ALVA printed until 13kg. if interested on any of this package jgn lupa utk isi ORder Form ye. thanks dear :)

Hana on June 9, 2011 at 11:12 PM said...

Assalamualaikum. Actually saya mengandung anak yg ketiga, dan baru sahaja mengetahui tentang CD ni. Apa bezanya Velcro/Snap Button and Washable? Velcro/Snap Button tu tak boleh basuh ke? Package I tu jenis yg ada size or yg boleh pakai sampai 13/15kg tu? Sbb saya ingat nak beli utk permulaan, nak bagi anak yg kedua (berat tak sampai 15kg) try pakai baru saya akan beli utk baby yg bakal lahir.

Terima kasih byk2!!!

ummu humaira on June 11, 2011 at 11:35 AM said...

Wa'alaikumsalam hana,

1st of all congratulations on your pregnancy :)
mungkin hana confuse, semua cloth diapers are washable dear. snaps (butang) dan velcro (pelekat) tu jenis closurenya. kalau closure velcro(pelekat) kire mcm jenis disposable. ha'ah yg package 1 tu boleh pakai up to 13/15kg. kalau interested nnt jgn lupe isi order form ye. tq :)

the Shoppie Zone on June 27, 2011 at 1:11 PM said...

Salam, Ummu nk tnye all CD tu comes with insert kan? or insert kne beli lain?

ummu humaira on June 28, 2011 at 9:14 PM said...

wa'alaikumsalam, yes dear all cd comes with insert, 2pcs insert specifically. tq :)

Anonymous said...

salam,

barang2 dah dpt. thanks...

Zul

Anonymous said...

salam ummu

Anonymous said...

salam ummu. saya berminat nak order mom to be package I. sblm place order boleh tak saye nak confirmkan design/color/pattern takut stock tiada

ummu humaira on August 11, 2011 at 12:41 AM said...

Salam,

Boleh emailkan sy corak yg awak berminat, nnt sy confirmkan available atau tak ye.

Thanks :)

Noorazwa on September 20, 2011 at 11:05 AM said...

As-salam kak... sya nk tanya, masih open lagi tak Mom To Be Package? kalo ada, saya berminat nk order....

ummu humaira on October 3, 2011 at 7:30 AM said...

Dear Norazwa: Memang still available cuma from tyme to time akak akan update cd baru yg sesuai utk newborn.. Coming soon Newborn Happy BUM dan Oso Cozy fitted diapers.. Tq

syarifah setapak said...

assalammualaikum kak..sy mmg berminat gn cd ni..tp sy sdang mgumpul until this disember.sy nk amik combo,tp t akk tukar price offer x?or still the same price??this is my 2nd child..1st da sthun 6bln..cd tu ley pkai utk my 1st bby ke??sy ni suri rumh..hope ada rezeki nk guna CD ni.mmg jimat especially bila ank ramai..

ummu humaira on October 5, 2011 at 10:58 PM said...

Waalaikumsalam Sharifah, utk combo promo Mom To Be Package ni xtukar harga atau item kecuali ada item baru yg rasanye sesuai utk dimasukkan dlm pakej akk akan cuba sesuaikn dgn harga yg sama..
Dh dkt due blh terus isi order form.. Kebanyakan cloth diaper dlm Mom To Be Package mmg sesuai utk baby yg guna diaper saiz S hingga L.. Maknanye 1st bby pn blh gune awal2 lg..
Takpun lebih untung kalau promote lpstu share dgn kwn2 atau fmly tdekat sbb ambil lagi byk lagi murah..
Ini selalu moms panggil term GB atau 'Group Buy'. Byk customer akk cikgu2 sekolah yg buat mcmni.. Lagi jimat..

syarifah setapak said...

trima kasih ats feedback kak ummu.mmg sy nnt kn..sy mmg xsabar nk bli CD ni.suami sy mula2 mcm xstuju.
.ble sy terangkn barula dia paham.sy terpikir nk guna CD sb 1st bby dlu mmg kuat buang air bsar..nsib baik dia xda elergi gn pmpers murah.sy bli 4beg pmpers hey baby utk sbulan yg pertama.mmg mmbazir.until now dia bf.sy xthu nk promote kt spe,sb disni kurg pndedahn ttg CD.brape kuantiti yg akk maksudkn byk tu??over then 10pcs ke?20pcs?

ummu humaira on October 6, 2011 at 8:27 AM said...

Dear Sharifah, contohnya pakej 2 cloth diaper, 5 cloth diaper & 10 cloth diaper harga makin kurang bagi setiap pc kan?
Lagipula lebih jimat dari segi kos postage.. Tambah lagi ade free gift yg mmg utk memudahkan lagi penggunaan cloth diaper ni.. Wetbag, laundry net, liner, semua akak masukkan dlm pakej..

syarifah setapak said...

owh..tme kasih akk..penerangan yg ckup jelas buat sy..nnt sy hebahkan..

ruby said...

saya berminat nk order...boleh tak saya dapatkan no tel cz saya jarang buka email..tq

ummu humaira on October 9, 2011 at 7:27 PM said...

Please email sy personally, dan sy akan berikan no contact utk dihubungi. Emailkan ke ummu.humaira@yahoo.com

Anonymous said...

Salam..

Sy berminat dgn combo package, tapi sy nak tau adakah design yg ada dah d updated atau sy perlu bg tau design yg sy nak n akak akan check?

1 lg soalan, utk newborn baby insert pd CD mmg boleh d gantikan dgn nappy biase ke?

Sory byk tye sbb sy br 1st time pregy so byk bda yg x tau.. =)

TQ.. Elle..

ummu humaira on October 13, 2011 at 10:24 AM said...

Wa'alaikumsalam, mailkan pada akk design mane yg awak nk then akk akan check available atau tak, sbb kdg2 x sempat nk update di blog.

Bole kalau nk gantikan dengan nappy biase, bt from my own experience kalau tukar nappy biase as insert, stain of poop susah nk hilang. Kalau baby lahir kecil, boleh terus pakaikan happy bum newborn, starting weight 2kg dh bole pakai.

All ne cloth diapers kena prewash dulu (jemur, keringkan) at least three times sebelum guna.

Tq.

Anonymous said...

Salam..

Sy dah email pada akak.. email sy ell_na@yahoo.com.my

TQ.. Elle..

Marz on October 20, 2011 at 2:15 PM said...

slm.

sy nak beli mom to be combo pakage. ni 1st time nak try cd. juz nak confirmkn, since beli set ni ada 9 cd, dia dtg dgn 2pc insert for every 1pc cd kan? 1 set liner ada brapa pc? cukup dah ke mcm tu?fyi my baby 2 mths old. bole pilih color kan? perlu guna laundry net ke? bole basuh pakai washing machine ke? sori byk tanya. TQ.

Marz.

ummu humaira on October 23, 2011 at 12:21 PM said...

Salam Marz,

sy jawab persoalan marz satu persatu ye,

dlm pakej combo mom to be ade 10pcs cloth diapers

each cloth diapers dpt 2pcs insert kecuali pull up pants by zigiezag each pull up cloth diapers dpt 1pc microfiber inserts.

kalau nak tambah insert, perlu add RM7/pc.


1set liner = 5pcs
recommendation 10pcs liner. tp 5pcs sbg permulaan memadai. kalau rs baby sesuai/suke gune liner, boleh tmbah lagi.

yes, boleh pilih prints/colors utk setiap cloth diapers/liner.

laundry net bukanlah satu kewajipan, lebih kepada harus. bile cuci gune laundry net, cloth diapers lebih baik dan tahan lama...

boleh cuci cloth diapers gune washing machine.

ok, jgn lupe isi order form ye, dn pilih sekali prints/colors utk each cloth diapers/liners.

Thanks dear :)

hidayah said...

assalammualaikum,
saye nak komfemkan. kalau ambil pakej ni, setiap satu CD dapat 2 insert kan? insert tu microfibre atau bamboo...tqvm...=)

ummu humaira on November 2, 2011 at 2:35 PM said...

Salam hidayah,

sorry for the late respond, ter'miss' komen awak...

mostly 1 cloth diapers dpt 2pcs microfiber insert kecuali utk newborn happy bum dan pull up pants by zigie zag.

rizaini on November 11, 2011 at 1:28 PM said...

Salam Ummu, sy tertarik dengn CD ni...tp stil confused cara penggunaan die...promotion ni stil ade lg ker? utk packge mummy to be.. my EDD around march 2012.which package yang sesuai utk permulaan my 1st newborn...tq dear...

ummu humaira on November 12, 2011 at 8:20 PM said...

Salam rizaini,

Cara guna Pocket cloth diapers, boleh refer di sini:
http://littlepreciousgarden.com/2010/05/cara-guna-poket-cd.html

Pakej ni masih lagi available cuma sekarang tgh ade year end sales, lagi murah utk brand ni. boleh refer di sini:

http://www.littlepreciousgarden.com/2011/11/baby-land-cloth-diaper-year-end-promo.html

newborn boleh try pakej mom to be yg sy sediakan.

kalau nak fully cloth diapers boleh ambil pakej mom to be + 10pcs babyland cloth diapers sbg permulaan, total cloth diapers will be around 15-20pcs, memadai sebagai permulaan. later on boleh add on your cloth diapers stash.

Anonymous said...

Assalamualaikum,

Package ni ada lagi tak? I'm interested to get the trial package 1. All CDs in this package are coming with inserts, right?

Rgds,
FT

ummu humaira on November 16, 2011 at 12:20 PM said...

Waalaikumsalam..

Package memang available lagi bersama insert, kecuali kalau saya ade tulis 'diaper cover'.. Bilangan insert sama seperti dlm package yg sama setiap jenama/jenis cloth diaper..

Tq..

Marz on November 17, 2011 at 4:04 PM said...

slm.waiting for your reply. rasa mcm nak order lg 1 set mom to be pakage for my sisters tu.pls reply asap ye. marz.jihadkaizen@gmail.com

ummu humaira on November 17, 2011 at 4:37 PM said...

salam pn marsyita, sy dh reply regarding your questions... kindly check email ye. kalau tak dpt inform sy, nnt sy forward semula. tq :)

Anonymous said...

hai..sy dah bank in payment & bg detail dlm email. nanti check ye, kalau x dpt email sy tu informla.

Rgds,
FT

ummu humaira on November 18, 2011 at 3:22 PM said...

FT,

Sy dh terima byrn, terima kasih. Pesanan dipos hari ni, nnt sy emailkan track no. ye.

Thanks :)

Marz on November 21, 2011 at 6:49 PM said...

slm. da dpt ke happy bum & wet bag tu? sy post jumaat ari tu.pls let me asap ye.

ummu humaira on November 25, 2011 at 9:53 AM said...

Salam Pn Marsyita,

Ye sy dh dpt, dan dh pun pos semula 2 hari lepas. hopefully dh received. tq.

Haida Razali on January 25, 2012 at 8:48 AM said...

Assalamualaikum

Package ni still available ke? Each CD comes with insert kan?

ummu humaira on January 26, 2012 at 12:13 PM said...

Wa'alaikumsalam Pn Haida,

Ye ade lagi :)

Ayah yang Best said...

Salam..Nk tny package ni still ade lg x?

Ayah yang Best said...

Salam. Nk tny package ni ade lg x?

ummu humaira on February 15, 2012 at 9:34 AM said...

Wa'alaikumsalam,

Ye masih available lagi tp ade bbrp item yg akan berubah, kindly check semula ya. Kindly isi order form di bhgn kanan blog utk membuat pesanan. tq.

bee_yna on February 23, 2012 at 11:49 AM said...

salam..package yg 180 tu ade lg x?n nak tanye, CD dlm package tu beserta insert ke?-TQ, harap dapat membantu ;)

ummu humaira on February 23, 2012 at 12:09 PM said...

bee_yna, ye pakej mom to be RM180 tu ade lagi, kindly isi order form di sblh kanan blog utk buat pesanan ya. thanks dear :)

bee_yna on February 23, 2012 at 4:40 PM said...

salam...saya dah isi form...emel sy beeha1105@yahoo.com

Anonymous said...

Salam, jikalau saya ingin order "Mom To Be Package" no. 1.
1. Adakah saya perlu membayar postage kos (Kawasan Sabah)
2. Adakah pembayaran kad kredit diterima? Jikalau Ya macam mana cara pembayarannya.

ummu humaira on February 24, 2012 at 10:42 AM said...

wa'alaikumsalam,

1) Ke Sabah utk postage perlu tmbh RM7 menggunakan pos laju. Jika pos parcel tak perlu tambah byrn utk postage. Bile isi order form kindly inform nak gune poslaju/pos parcel.

2) Ye, boleh byr gune kad kredit using paypal tp ade paypal fees 4%.


bee_yna, dh reply your order form. thanks dear :)

bee_yna on February 24, 2012 at 11:46 AM said...

salam...saya dah buat bayaran melalui cimb... tq ;)

IzanShasilla said...

Salam kak, sy nak nk order pakej mom to be yg no 3, semua CD tu boleh pki dr new born smpi umur baby bape ye?

elena said...

assalammualaikum.. kak, still available x package ni?

REEFapfy on August 21, 2012 at 4:17 PM said...

Salam kak, package mom to be nih still available ke?.

Ummi Ili on August 22, 2012 at 3:56 PM said...

Wa'alaikumsalam elena, ye masih available, jika berminat kindly isi order form di sebelah kanan blog atau email your order to ummu.humaira@yahoo.com

Ummi Ili on August 22, 2012 at 3:57 PM said...

Wa'alaikumsalam, REEFapfy.yes still available. jika berminat kindly isi order form di sebelah kanan blog atau email your order to ummu.humaira@yahoo.com

REEFapfy on September 17, 2012 at 6:40 AM said...

Salam, sy dh isi form order yg kat sebelah kanan. Ada receive x?. Reply sy ye. Tq.

Rifqah

 

TERMA & SYARAT Pembelian

Semua item yang dijual di Little Precious Garden adalah brand new dan ready stock kecuali dinyatakan sebaliknya.

Pesanan: Untuk pesanan, sila isi borang order form di sebelah atas kanan blog atau nyatakan
Nama Penuh:
Alamat:
No. Tel:
Detail Item:
(jenis item mommies minati, saiz, kuantiti)
dan hantarkan kepada ummu.humaira@yahoo.com

Harga: Semua harga tidak termasuk kos penghantaran kecuali dinyatakan.

Item: Penghantaran akan terus dibuat pada hari bekerja seterusnya setelah pembayaran disahkan serta stok order juga disahkan..

Kami memberi jaminan 100% kepuasan pelanggan bahawa barangan yang di hantar adalah bebas dari sebarang kerosakan semasa penghantaran barangan dibuat. Kami menerima pemulangan barangan dari pelanggan yang dihantar semula kepada kami 3 hari dari tarikh anda menerima barangan dan tertakluk kepada syarat-syarat berikut :

  • Kesilapan penghantaran barangan atau barangan rosak (bukan disebabkan oleh proses penghantaran pos) dan
  • Barangan dipulangkan kepada kami sebagaimana keadaan asal barangan tersebut

Kami akan memulangkan semula wang anda 100% beserta dengan kos menghantar balik (melalui pos) kepada kami jika terbukti kesilapan berpunca dari pihak kami dan memenuhi syarat-syarat diatas. Anda boleh memulangkan barangan tersebut ke alamat kami.

(Barangan yang tidak rosak dan tiada kesilapan semasa penghantaran adalah tidak boleh dipulangkan semula)


All sales are final. Goods sold are not exchangeable or refundable.

Item yang Rosak: Semua item telah diperiksa. Pihak Little Precious Garden tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang kerosakan item selepas penghantaran dibuat. Thus, lost item is at buyer's risk.

Cloth Diaper, Breastpumps, Children's Wear@ Little Precious Garden Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino

/* widget */