Tuesday

Cute Design Washable Pads



 NOW AVAILABLE ! 
 Washable Cloth Pads  
With Very Cute Colors and Designs!



New 14 Design Pantiliner
8 inch x 2.5 inch when snapped.
4 layers of flannel
Can be used on both sides  







Pantiliners
Only At RM10.00/pc


Heavy Pads

10in x 3in when snapped

Only At RM20/pc
or 
RM38 for 2pcs

Heavy Pads and Overnight Pad top layer is made of a very soft microfleece (goes next to your skin) which is stain resistant, another 6 layers of flannel for extra absorbency and a hidden layer of waterproof PUL to prevent leakage. Back layer is made of printed flannel.
Microfleece is imported from Australia.
Suitable as extra protection for night time use or during first day of period.
Closes with resin snaps.




Overnight Pads for Extra Protection
11 inch x 4.5 inch when snapped.


Only At RM24/pc
or 
RM46 for 2pcs




Medium Pads for Extra Protection
8.5 inch x 2.75 inch when snapped.

Made of 4 flannel layers for absorbency, 
1 layer of waterproof PUL to prevent leakage 
Bottom layer made of polar fleece to avoid slip.
Imported printed flannel 1st layer from USA.
(
top layer goes next to your skin
).
 
Suitable for medium flow period.

Only At RM16/pc
or 
RM30 for 2pcs




Let's Save With Our Package:


Trial Pads:
2pcs pantiliner (np: RM20)
2pcs medium pads (np: RM30)
1pc heavy pads (np: RM20)

RM65 only
(Normal price: RM70)




Saver Pads:
4pcs pantiliner
4pccs medium pads
3pcs heavy pads
1pc overnight pads
FREE 1pc small laundry net


RM175 only
(Normal price: RM180)




Combo Pads:
10pcs pantiliner
7pcs medium pads
5pcs heavy pads
3pcs overnight pads
FREE petite wet bag
FREE small laundry net


RM355 only
(Normal price: RM369)




CARA PENJAGAAN CLOTH SANITARY PAD/PANTYLINER

1. Basuh dahulu pad/pantyliner yang baru sebelum digunakan. Boleh dibasuh dengan tangan atau dimasukkan ke dalam mesin basuh.

2. Jangkamasa pemakaian pad adalah bergantung kepada individu, sama ada mengeluarkan darah haid yang banyak atau tidak. (Kebiasaannya, medium /regular pad boleh dipakai sehingga 4 jam) Pad yang telah digunakan boleh dibilas sebelum disimpan ke dalam wet bag sekiranya bekerja. Pastikan diperah dengan baik sehingga tiada air yang meleleh. Boleh juga melipat dan menyimpan terus pad yang telah digunakan ke dalam wet bag dan membasuhnya kemudian apabila pulang ke rumah. Jangan risau kerana pad yang disimpan di dalam wet bag tidak akan mengeluarkan bau yang tidak menyenangkan seperti bau disposable pad yang telah digunakan.

4. Pad boleh dibilas dan direndam dahulu ( antara 2 minit sehingga 24 jam) sebelum dimasukkan kedalam mesin untuk dibasuh dan ia boleh dibasuh bersama-sama kain lain. Sekiranya ada darah yang "degil", anda boleh campurkan sedikit garam ke dalam air rendaman supaya bekas darah (stain) mudah tanggal. Microfleece yang terdapat pada heavy/overnight pad pula adalah material yang stain resistant, jadi darah tidak akan melekat pada permukaannya dan sangat mudah dibasuh. Jangan sental pad dengan kuat menggunakan berus untuk mengelakkan fabrik dari mudah rosak. Boleh juga membasuh pad dengan tangan waktu mandi.

5. Seperti cloth diaper, jangan campurkan softener atau clorox semasa membasuh supaya pad dapat menyerap dengan baik dan tidak mudah rosak. Purata jangkahayat pad adalah sehingga 5 tahun sekiranya dijaga dengan baik.

23 comments:

Anonymous said...

PANTIES DIA ADA JUAL SEKALI TAK...KALAU PAKAI PANTIES BIASA NAK BUTTON KAT MANA?

idah said...

slm..camana nak guna tu?..

ummu humaira on May 16, 2011 at 9:15 AM said...

wslm.. sama mcm disposable pads yang ade wing.. cuma yg ini guna snap buttons je...

Anna on May 22, 2011 at 1:59 PM said...

Ada cloth pad utk postnatal period/darah nifas?

ummu humaira on May 22, 2011 at 7:51 PM said...

Anna, utk postnatal best is overnight pads, selain size nye yg lebih lebar dan panjang, top nya kain fleece sgt selesa dan lembut bila dipakai. tak seperti disposable postnatal pads yg ade plastik dan kertas pd bhgn tepi, bila kena sakit.

Anonymous said...

saya nak order yg overnight 2 pcs dan medium 2 pcs..brape hrg semua tu?mcmn nak order? ada less tak?-hafizahfyza@yahoo.com

liana_saad said...

mula2 nk guna, perlu ke basuh or rendam dulu?mcm cd tu?ada ke cara tertentu nk basuh pads nih?misalnya kene basuh gune sabun mandi ke..tq

ummu humaira on July 14, 2011 at 10:26 AM said...

liana, sy dh update cara penjagaan pada post, bole tgk kat atas ni ye. thanks dear :)

liana_saad said...

thank you so much :) nnt bley beli utk lepas bersalin pulak..hehehe

azwa said...

salam.. klu sy nk beli 4pcs ptyliner n 4pcs medium pad, brp suma hrganya include shipping? ade less tk?

ummu humaira on July 18, 2011 at 7:39 PM said...

wa'alaikumsalam azwa,

4pcs pantiliner - RM40
4pcs med pads - RM60
Pos laju - RM6.50

utk pantiliner dan med pads dh best price.. kalau tambh heavy pads or overnite pads bole bg less RM2/RM3 lagi. Thanks.

azwa said...

cam mana nk order? isi borang 2 ke n select yg mn kita nk? slalunya brp hr deliver?

ummu humaira on July 19, 2011 at 7:39 PM said...

azwa, maaf ye sy baru dpt reply komen awak.

ha'ah kalau nak order boleh terus isi order form di blog ye.

currently (19 July, 2011) stok med pads yg available, MP1, MP3, MP5, MP6, MP7, MP8, MP10 dan MP12.

utk pantiliner ade PL1, PL3, PL4, PL5 dan PL6.

corak boleh pilih sendiri atau nak sy select pun boleh. biase sy akan pos gune pos laju after payment being confirmed, 1-2 days dh boleh smpi.
tq :)

liana_saad on July 20, 2011 at 8:46 AM said...

Alhamdulillah, saya dah menggunakan pantiliners nih hampir 2 minggu..sangat senang dicuci.masalah kegatalan semasa menggunakan disposable pantiliners pun dah takde..nnt nk tambah order :) tunggu next gaji..hehehhehe

azwa said...

Salam..
cam mn sy nk bank in? no acc brp?
awk ckp hya ada stok2 trtentu 4 ptyliner n medium pads, so klu sy nk corak yg lain 2,bila akn ada stoknya?
after bank in, cam mn sy nk confirm ngn awk samaada awk dh receive payment @ tdk @ just leave a msg in yr comment?

ummu humaira on July 20, 2011 at 4:05 PM said...

azwa, its better for you to submit order form di blog. isi all the details then i will reply with my details account's bank.

corak yg dh sold out will only be available around august. sbb this is custom made not ready stock.

after bank in, boleh email/sms details of payment, e.g amount and ref no. time and date. sy akan check dan confirmkn byrn melalui sms/email.

tq :)

siti azura said...

dah cuba untuk order washable pad di blog ni tp xde reply pun.. xde cara lain ke nak order...

ummu humaira on October 28, 2011 at 12:58 PM said...

Deasr Siti Azura, kalau xdapat isi borang, blh terus mail ke ummu.humaira@yahoo.com ..
Memang blm terima sebarang order lg..

Anonymous said...

gmna nak order ni,sya berminat la..my email is n2.ordy@gmail.com-ordy

Anonymous said...

Saya berminat nak beli trial pad...mcm mana nak order..Ni fb saya...ibu syafi

Ummi Ili on May 19, 2012 at 2:00 PM said...

Sy tak jumpa ibu syafi di FB, bile search jumpe ibu2 lain huhu.., kalau nak order boleh terus isi order form di blog atau Order form/pm di FB Little Precious Garden atau email terus ke ummu.humaira@yahoo.com

Thanks :)

aishah on September 19, 2012 at 2:19 PM said...

assalamualaikum.kak umu,pantiliner PL3,PL5.cloth pad medium MP2,MP5,MP9,MP10 ada lagi?saya nak,30.09.2012 InsyaALLAH saya g amek.

aishahhafiz said...

7assalm,akak,PP yg P9 tu gantikan dgn P6 dan P9..MP plak yang M9 tu gantikan dgn M7..esk shah p amek dgn kak izan.

 

TERMA & SYARAT Pembelian

Semua item yang dijual di Little Precious Garden adalah brand new dan ready stock kecuali dinyatakan sebaliknya.

Pesanan: Untuk pesanan, sila isi borang order form di sebelah atas kanan blog atau nyatakan
Nama Penuh:
Alamat:
No. Tel:
Detail Item:
(jenis item mommies minati, saiz, kuantiti)
dan hantarkan kepada ummu.humaira@yahoo.com

Harga: Semua harga tidak termasuk kos penghantaran kecuali dinyatakan.

Item: Penghantaran akan terus dibuat pada hari bekerja seterusnya setelah pembayaran disahkan serta stok order juga disahkan..

Kami memberi jaminan 100% kepuasan pelanggan bahawa barangan yang di hantar adalah bebas dari sebarang kerosakan semasa penghantaran barangan dibuat. Kami menerima pemulangan barangan dari pelanggan yang dihantar semula kepada kami 3 hari dari tarikh anda menerima barangan dan tertakluk kepada syarat-syarat berikut :

  • Kesilapan penghantaran barangan atau barangan rosak (bukan disebabkan oleh proses penghantaran pos) dan
  • Barangan dipulangkan kepada kami sebagaimana keadaan asal barangan tersebut

Kami akan memulangkan semula wang anda 100% beserta dengan kos menghantar balik (melalui pos) kepada kami jika terbukti kesilapan berpunca dari pihak kami dan memenuhi syarat-syarat diatas. Anda boleh memulangkan barangan tersebut ke alamat kami.

(Barangan yang tidak rosak dan tiada kesilapan semasa penghantaran adalah tidak boleh dipulangkan semula)


All sales are final. Goods sold are not exchangeable or refundable.

Item yang Rosak: Semua item telah diperiksa. Pihak Little Precious Garden tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang kerosakan item selepas penghantaran dibuat. Thus, lost item is at buyer's risk.

Cloth Diaper, Breastpumps, Children's Wear@ Little Precious Garden Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino

/* widget */