Friday

Breastmilk Storage Bag


Autumnz - Zip Lock Breastmilk Storage Bag (25 bags)
12oz per bag



Normal price: RM12.90
Now: 
1box RM12.00 (25bags)
2box RM23.00 (50bags)
3box RM33.00 free 1bag 7oz (76bags)

 
NOW with DOUBLE zipper top!!
Features
  • BPA Free
  • Double walled to preserve nutrients effectively
  • Medical grade material, perfect for safe and extended freezer storage
  • Thick laminate to prevent ink leeching
  • Pre-sterilised bags to ensure safe feeding
  • DOUBLE zipper top to prevent leakage
  • No-spill self-standing bottom
  • Heat sealed sides to prevent splitting
  • Easy to read designated area for date, name and time
  • Pre-calibrated ounce/ml markings for accurate measuring
Storage Instructions:
  • Leave some room at the top of the storage bag to allow for expansion when milk freezes
  • Label milk with the date and time it was expressed and always use the oldest stock first
Storage Guidelines:
Storage Location 
Storage Temperature
Storage Duration 
Room Temperature
25°C
4 to 6 hours
*Refrigerator
0 to 3.9°C
3 to 5 days
*Freezer of a two-door refrigerator
-18 °C
3 to 4 months
*Deep freezer
-20°C
6 months or longer
           * Keep milk in the back of the freezer / refrigerator away from the door
Feeding Instructions:
  • If stored in a freezer: Thaw frozen milk in the refrigerator. Once thawed, carefully pour milk out of the storage bag into a feeding bottle for warming up
  • If stored in a refrigerator: Carefully pour milk out of the storage bag into a feeding bottle for warming up
  • Diacard the storage bag after single use
  • Discard any leftover milk
  • Do not refreeze thawed milk
Warnings:
  • Do not microwave or boil the storage bag and breast milk
  • Do not allow sharp objects to come into contact with the storage bags
  • Keep the storage bags out of children's reach 
  • Always test the temperature of milk before feeding baby
  • For hygiene, only tear the tap immediately before filling and safely discard the tab

20 comments:

Anonymous said...

salam, yg ni disposable ke boleh reuse?
TQ

ummu humaira on November 9, 2011 at 1:29 PM said...

wa'alaikumsalam, yg ni disposable dear, boleh gune sekali sj...

Dawiya Wardrobe on March 16, 2012 at 2:41 PM said...

assalamualaikum,

selain botol.. ada x storage bag yg ble reuse? tq

Ummi Ili on March 16, 2012 at 11:18 PM said...

wa'alaikumsalam,

pada sy belum ade...hanya ade botol yg boleh reuse. storage plastic bag lain semua tak boleh reuse.

Anonymous said...

dpt skali dgn clips ke?

Ummi Ili on April 25, 2012 at 12:07 PM said...

u mean yg storage You Have a Baby, no dear... better ambil autumnz storage bag sbb ade ziplock.

Anonymous said...

Salam sis,

Storage bag brand You Have A Baby tu ada stock lagi ke?

Ummi Ili on July 19, 2012 at 1:30 PM said...

Salam dear, sorry You have a Baby punye storage tak smpi lagi stoknye. dh order lame pada supplier. cuma ade autumnz je.

Anonymous said...

Assalamualaikum sis.. nak order you have a baby breastmilk storage tu..dah ada stock x?

Ummi Ili on August 30, 2012 at 1:22 PM said...

W'alaikumsalam,

belum ade stok lagi dear, supplier bgth stok belum smpi lagi setakat ni. Kalau dh ade, sy akan inform. Thanks :)

Juliana ♥ Faizal & Irfan Nafis on September 20, 2012 at 12:22 PM said...

storage bag autumz tu kalo amik 3 skali pos brape ek?

Ummi Ili on September 20, 2012 at 5:33 PM said...

Pn Juliana,

utk Semenanjung RM8, Sabah/Sarawak RM12.

Nurul Huda Senin on October 4, 2012 at 12:26 PM said...

storage bag autumz ada stok?

Ummi Ili on October 4, 2012 at 1:49 PM said...

Nurul Huda Senin, ade dear :)

Anonymous said...

Salam sis, storage bag autumz ni ada tak 7oz?

Anonymous said...

Sy nak beli 6 kotak..pls respon this comment by sms me zura 010-5136306/016-2562532..

Ummi Ili on December 19, 2012 at 3:13 PM said...

Storage bag autumnz utk 7oz is now available.

Anonymous said...

Still same harge ke? Sye nk 3 boxes
0132041976

Anonymous said...

is this still available?

Lemon on May 10, 2013 at 9:13 AM said...

Hi sis, autumnz storage bag ade 7oz ke tak? I nak 3 box, harganya + postage berapa?

 

TERMA & SYARAT Pembelian

Semua item yang dijual di Little Precious Garden adalah brand new dan ready stock kecuali dinyatakan sebaliknya.

Pesanan: Untuk pesanan, sila isi borang order form di sebelah atas kanan blog atau nyatakan
Nama Penuh:
Alamat:
No. Tel:
Detail Item:
(jenis item mommies minati, saiz, kuantiti)
dan hantarkan kepada ummu.humaira@yahoo.com

Harga: Semua harga tidak termasuk kos penghantaran kecuali dinyatakan.

Item: Penghantaran akan terus dibuat pada hari bekerja seterusnya setelah pembayaran disahkan serta stok order juga disahkan..

Kami memberi jaminan 100% kepuasan pelanggan bahawa barangan yang di hantar adalah bebas dari sebarang kerosakan semasa penghantaran barangan dibuat. Kami menerima pemulangan barangan dari pelanggan yang dihantar semula kepada kami 3 hari dari tarikh anda menerima barangan dan tertakluk kepada syarat-syarat berikut :

  • Kesilapan penghantaran barangan atau barangan rosak (bukan disebabkan oleh proses penghantaran pos) dan
  • Barangan dipulangkan kepada kami sebagaimana keadaan asal barangan tersebut

Kami akan memulangkan semula wang anda 100% beserta dengan kos menghantar balik (melalui pos) kepada kami jika terbukti kesilapan berpunca dari pihak kami dan memenuhi syarat-syarat diatas. Anda boleh memulangkan barangan tersebut ke alamat kami.

(Barangan yang tidak rosak dan tiada kesilapan semasa penghantaran adalah tidak boleh dipulangkan semula)


All sales are final. Goods sold are not exchangeable or refundable.

Item yang Rosak: Semua item telah diperiksa. Pihak Little Precious Garden tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang kerosakan item selepas penghantaran dibuat. Thus, lost item is at buyer's risk.

Cloth Diaper, Breastpumps, Children's Wear@ Little Precious Garden Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino

/* widget */