Saturday

Happy Bum Cloth Diaper (S to XL) !


Happy BUM Cloth Diapers  


Specially for your little cutie pie...


This adjustable pocket diaper ranges from
3kg to 18kgs!
(S to XL !)

only at RM39/pc..

3 New Designs

Cute Monkey  SOLD OUT  
New Dino  - Available in  velcro 
Cupcakes  SOLD OUT 

A -  Monkey Banana  - SOLD OUT
B -  Sweet Bunny   Available in snaps 
C -  Zoo On Ice  SOLD OUT  
D -  Lovely Frogy   SOLD OUT
E -  Lovely Candy SOLD OUT


F -  Pink n Lovely  SOLD OUT



G -  Animals Park   - Available in velcro 


H  Smiley Frogy     SOLD OUT  


I Munky & Turtle   SOLD OUT  



J -  Merry Princess   - Available in velcro




K -  Flower Pot    SOLD OUT



L -  Ball Player    - Available in velcro



M-  Dino Park     SOLD OUT  


N-  Nity Nite  - Available in velcro


O-  Polka Sweets    SOLD OUT



P-  Space Ranger   Available in velcro



Q-  Call Of Duty    SOLD OUT  



R-  Dino Safari  SOLD OUT



PLUS ! 
IT COMES WITH oNe  Microfiber iNSERTS
AND oNe HeMp InseRt


 Microfiber iNSERT:-



HeMp InseRt:-
These hemp-inserts (55% hemp, 45% cotton) are made from 3 layers of super soft, incredibly absorbent yet chemical free terry cloth.
  • How to use : Have to put under microfiber insert inside the pocket.
  • Washable & Reusable
  • Anti-bacterial as a result of its dense fabric structure

iT fITS EASYLY  fROM 'S' TO 'XL' SIZE  !
or..
you can Grab This Deals NOW..


Beli 2 happy BUM pocket diapers with 4 Inserts
and get FREE 2pcs washable liners (plain color)
only at RM76.00


ATAU


Beli 4 happy BUM pocket diapers with 8 Inserts
and get FREE 4pcs washable liners (plain color)
only at RM150.00
 .....


Grab It Before You Miss It ... =)




 

83 comments:

amy butler fabric on September 18, 2010 at 10:35 AM said...

The prints on your cloth diapers are nice. Very colorful. How much does this costs?

Nini D.. on November 10, 2010 at 10:51 AM said...

salam puan..maaf tumpang bertanya..apa beza happy bum & happy minky?..
saya berminat nak bg anak saya try guna CD

Ummi Ili @ Little Precious Garden on November 10, 2010 at 11:56 AM said...

wa'alaikumsalam,

Happy bum fabrik luar die fleece with PUL. Inner fabrik fleece dan insert 3 layers of microfiber material. Insert happy bum can be adjust to 3 sizes.
happy bum boleh dipakai oleh baby dari 4-18kg.

while Happy Minky fabrik luar nye super soft short velour/minkee with PUL. Inner side, suede cloth. dan insert biasenye 3 layer of microfiber. tak seperti happy bum, insert tak boleh diadjust, cuma cd pants je yg bole diadjust.

Can be wear by babies from 3kg-14kg.

Both brand, 1cd comes with 2 inserts :)

Hopefully penjelasan sy jelas ye.

Thanks for dropping by.

Nini D.. on November 10, 2010 at 4:35 PM said...

ooo...paham la saya..tapi kan..ada sesetengah CD yang luarnye tu macam ala-ala baldu..ada x yg x ala-ala baldu?..apepun timekasih pada puan sbb sudi jawab kemusykilan saya..saya budak baru belajar cmne nk guna CD..

Ummi Ili@ Little Precious Garden on November 10, 2010 at 5:00 PM said...

oo.. happy minky la tu.. fabrik luaran die ala2 baldu cam bulu teddy bear gitu, bole tgk under link Happy Minky kat sidebar sebelah ye. :)

Nini D.. on November 12, 2010 at 5:09 PM said...

kak....happy bum ni ala-ala baldu ke x?...

Ummi Ili @ Little Precious Garden on November 12, 2010 at 6:45 PM said...

tak, happy bum fabrik luar die bukan ala2 baldu...

ustazah on December 4, 2010 at 3:19 PM said...

sampai bila ye promotion happy bum ni..saya berminat coz anak dah hampir 14 kg...n utk semua memang berbaloi beli drpd little precious garden ni..alhamdulillah sepjg cuti sekolah bersama anak2 saya dpt guna CD sepenuhnya lepas beli drpd little precious garden...memang best..menjimatkan, menyelamatkan dan memuaskan...

ummu humaira on December 4, 2010 at 10:38 PM said...

Dear Ustazah :)

Terima kasih bnyk2 atas pujian ustazah..terharu betul..alhamdulillah semoga semua mendapat manfaat drpd penggunaan cd. InshaAllah promosi ni akan berterusan selagi mendapat sambutan dan permintaan..

p/s: nnt boleh dpt credit store RM2 atas pujian ni...ade sape2 lagi nak bg feedback positif teruskan...boleh dpt credit store RM2.

hasnida said...

Salam...
nk tumpang tanya..ank sy dh 2thn..n nk start potty training..dh penat asyik buang DD..igt nk try CD utk d..ada cadangan apa yg sesuai??

ummu humaira on December 5, 2010 at 11:25 PM said...

Salam dear hasnida,

Utk potty trainning sy cdgkan guna jenama Benicekids jenis pull up pants. CD jenama benicekids ni die 2 in 1 mmg sesuai utk newborn dan sesuai utk potty trainning. Toddler yg baru nak start potty trainning kadang2 ade je waktu yg die ter'kencing'/ ter'poop' sblm sempat beritahu. so cloth pad yg dilekat pada pants ni sesuai utk menampung jika berlaku kejadian x sengaja mcm ni.

tapi perlu igt pull up pants ni bkn mcm CD jenis lain yg boleh tahan lama2... bile anak dh biase dengan potty trainning, boleh tanggalkan cloth pad, tinggal pantsnye sj yg boleh digunakan sebagai trainning pants.

Hopefully penjelasan sy jelas ye..
kalau ade lagi soalan boleh terus mail sy di: ummu.humaira@yahoo.com

Thanks dear :)

ibudarwisydamia on December 8, 2010 at 9:26 AM said...

salam.saya berminat nk tryguna cd untk ank saya.. mnt utk pilih happy bum
mmm..kalau beli 4cd rm 150 plus ngan postage bape?...

Adlan members on December 8, 2010 at 9:27 AM said...

salam.saya berminat nk tryguna cd untk ank saya.. mnt utk pilih happy bum
mmm..kalau beli 4cd rm 150 plus ngan postage bape?...

ummu humaira on December 10, 2010 at 1:49 PM said...

Salam ibudarwisydamia/adlan members,

Currently stock happy bum cuma tinggal 1pc sj lagi, inshaAllah akan ade new stock with new design. hopefully dapat bersabar ye sbb next week smpi.

4pcs happy bum RM150 plus postage pos laju RM10 = Rm160.

thanks dear.

diegol_2802 on December 16, 2010 at 4:01 PM said...

salam puan,cd mana yg elok dipakai untuk anak yang 3bulan....boleh bagi cadangan?saya berminat nak bagi anak saya try guna cd

ummu humaira on December 17, 2010 at 6:47 AM said...

wa'alaikumsalam,

sebenarnye penggunaan cd ni based on berat baby.

Babyland - 3-13kg
Papoose - 3-14kg
Minky 3-14kg
Happy Bum 4-16kg
Happy Flute Printed bamboo -3-13kg
Ziggiezag - 4-14kg

Anonymous said...

Happy bum sekali dgn 2 insert ke?

ummu humaira on December 19, 2010 at 11:49 PM said...

Ha'ah ahappy bum sekali 2 insert.

Sekarang tgh promosi dpt 1 adjustable microfiber insert dan 1 hemp insert (hemp sgt bagus utk night time usage /long hours usage)

boleh baca more info on hemp insert di sini:
http://littlepreciousgarden.blogspot.com/2010/06/hemp-insert.html

haizanaim said...

salam, nk tanya, happy bum cd tu ok tak utk ank yg kulit sensitif?

ummu humaira on December 23, 2010 at 12:15 PM said...

wa'alaikumsalam dear haizanaim,

kalau kulit anak sensitif sy cdgkan gune cloth diapers bamboo, di mana inner side of the cd pants dan insert nye dibuat dr material bamboo.

[a] [b] [c] on December 25, 2010 at 2:57 PM said...

salam.
saya berminat nak beli yg ada.kaler hitam dinosour.available ke?
kalo available,saya nak bank-in

[a] [b] [c] on December 25, 2010 at 3:10 PM said...

salam.nak tukar.taknak hitam.nak yg kaler putih.kalau available, boleh sms je 013-6923654.tqvm

ummu humaira on December 25, 2010 at 4:09 PM said...

Dear [a][b][c],

currently semua corak utk happy bum sold out, stok baru smpi probably plg awal dlm hari rabu 29/12/2010 gitu. for secure booking, boleh proceed with payment sbb happy bum ni hot item, kejap je habis, nak tunggu restock biase ambik mase dlm 2 minggu. sy dh reply pada sms jugak ye.

Thanks dear :)

Adlan members on December 28, 2010 at 11:33 PM said...

salam..just nk say thanx n happy..1st time guna cd kelakar jgk,cos x biasa..tp sgt seronok.. dan menjimatkan. Saya berhasrat nak order lagi..cuma tunggu utk keluaran pattern lain..pepun happy bum ni mmg ok r..

ummu humaira on December 29, 2010 at 8:01 AM said...

Wa'alaikumsalam mama@adlan members,

alhamdulillah semoga kite semua dpt manfaat dr penggunaan cd ni ye. boleh dptkan credit store RM2 utk next purchase ye for your positive feedback.

Anonymous said...

hai nak tanya, happy bum jenis button ada stok lagi tak, saya cadang nak bli 2.

ummu humaira on January 17, 2011 at 6:19 PM said...

currently happy bum semua sold out termasuk yg coming soon stock dpt dlm minggu ni sbb dh fully booked. next stock hanya akan smpi dlm early of feb. kalau really interested kena booking dr sekaraang ye kalau tak sy tak jamin availability bile stok dh smpi stok. utk bookign email to: ummu.humaira@yahoo.com

thanks :)

Adlan members on January 19, 2011 at 10:21 PM said...

SALAM.......ari tu dpt kredict rm2 utk (next purchase).mm, xtau cm ner nk amik or tkr ..so, mnt nk beli lg and dah tmpah 4 happy bum. walaupun dh abis yg coming soon tu i will wait..

thanx 4ur attention.
-wan aida.

ummu humaira on January 20, 2011 at 10:19 AM said...

salam dear wan aida,

sy dh reply order form awak, nnt check email ye. total sy dh minus dengan credit store RM2.

Thanks dear :)

Adlan members on January 22, 2011 at 10:48 PM said...

thanx....

melandria on February 25, 2011 at 10:56 AM said...

Hi, just wondering how much is this? Did you shipped in the Philippines?

ummu humaira on February 25, 2011 at 2:34 PM said...

Dear Melandria,

Retail price for happy bum:

1pc cd = 1pc cd pants + 1pc adjustable insert + 1pc hemp insert

1pc = 12.4usd
2pcs = 24usd
4pcs = 47.62usd

Yes, we do ship to Philippines.

thanks :)

sandra said...

nak tanya ada yang da ready stock? tengok semua coming soon je? bila akan ada stock.

ummu humaira on March 8, 2011 at 10:19 AM said...

dear sandra,

ye currently semua cd happy bum sold out kecuali tinggal 1pc tapi dh dibooking. stock baru smpi dlm middle of march itupun dh 50% yg booking, kalau really interested, boleh isi order form (utk new customer), utk place order. sbb happy bum ni mmg hot item. ok, tq :)

sandra said...

ok.thanks.

petunjuk kebenaran on April 4, 2011 at 11:46 AM said...

salam akak,

kalau nk beli 5pcs,berapa akak bley bagi ea?including postage ke west malaysia (kelantan).

TQ

ummu humaira on April 4, 2011 at 11:57 AM said...

Wa'alaikumsalam,

kalau 5pcs, same jugak RM37.50/pc = RM187/5pcs. Kalau 6pcs ke atas baru akk dpt bg RM37/pc.

Postage ke Kelantan utk 5pcs = RM10.

Tq :)

petunjuk kebenaran on April 4, 2011 at 2:10 PM said...

de freegifts tak akak?

petunjuk kebenaran on April 4, 2011 at 2:11 PM said...

de freegifts tak akak?

ummu humaira on April 4, 2011 at 2:38 PM said...

ade, free gifts. beli 5pcs happy bum dpt 1 set washable liner (worth RM25) :)

m4m4 said...

Bile nk restock happy bum yg dh sold out tu .. menarik sgt2 CD printed di Little Precious Garden .. so glad at last i found this blog .. cheaper printed CD, cute .... will buy from you soon but many sold out

ummu humaira on May 7, 2011 at 5:16 PM said...

Dear m4m4,

terima kasih :) cd yg dh sold out akan restok semula dlm 16/17 mei ni. utk booking, boleh order sekarang prints mane yg awak minat.

Ahzalah on May 24, 2011 at 6:21 AM said...

thanks...happy bum dah selamat sampai. dan selesa dipakai.suka tgk my twin pakai...

ummu humaira on May 24, 2011 at 1:36 PM said...

dear Ahzalah,

terima kasih sudi beli. Selamat ber'cloth diapers'.

alimah said...

akum....nak tanya la...happy bum ni tinggal design mana je yang available?nak order dua kot.....kira rm 76 + postage la kan.....

ummu humaira on May 28, 2011 at 3:53 PM said...

wa'alaikumsalam alimah,

corak happy bum yg tinggal currently animal safari, loves on pink, teddy on pink dan call of duty. yg lain tu dh dibooking.

ha'ah kalau 2pcs RM76 + RM6 pos laju =RM82 include 2pcs happy bum cloth diapers pants, 2pcs adjustable microfiber inserts, 2pcs hemp inserts dan 2pcs washable plain liner.

TQ :)

alimah said...

oooo.kalo macam tu, bila stok baru nak sampai yer?

ummu humaira on May 30, 2011 at 10:20 AM said...

alimah, stok baru inshaAllah smpi dlm hujung minggu ni. ade corak baru, nnt akk update ye.

Anonymous said...

salam kak, Alhamdulillah dah sampai CD nyer..x sabar nak menggunakannya..ada yg stock baru lagi rupanya..huhu

Norhamidah on June 2, 2011 at 4:34 PM said...

ada lg tak yg monkey banana (velcro). sy nk order.tq

ummu humaira on June 2, 2011 at 8:18 PM said...

Dear Norhamidah,

monkey banana (velcro) is available. tq :)

cloth diaper on June 4, 2011 at 9:54 PM said...

never give up… cloth diapers for our baby

Cassandra Crane on June 10, 2011 at 2:16 PM said...

Hello, just wondering if you post to australia?

ummu humaira on June 11, 2011 at 11:55 AM said...

Hi Cassandra,

yes, we do ship to australia.
please email me: ummu.humaira@yahoo.com your order. thanks.

fara aneym on June 12, 2011 at 4:30 PM said...

nak animal safari... =(










9

izwan on June 20, 2011 at 11:11 PM said...

salam akak... happy bum, takde plan nak tambah stock / design ke utk jenis velcro? - abi zharif

Ummunaufal said...

salam kak, Alhamdulillah guna happy bum ni mmg best & sangat berpuas hati. Dah hampir 2 bulan saya gunakan CD ni even kat pengasuh pun guna CD. mmg sangat berbaloi. Compare harga pun lebih muarah. Nak tambah koleksi la. order di borang pesanan k. Syaziah Ibrahim

ummu humaira on June 22, 2011 at 11:59 PM said...

Salam.. semua dh lama xreply comment kat HappyBUM cloth diaper page.. Utk fara aneym & izwan, setakat ni design da update, & dlm mid July baru restok kot ade design baru.. Tgh sebok cari baju baby yg sesuai utk musim raye.. ;)
& Syaziah: No problem.. blh isi borg..

nanie said...

Salam...saya baru nak guna cloth diapers ni...saya dijangka due pada bulan oktober ni...macam berminat nak gna yang jenama happy bum ni....bepapa bnyak yang diperlukan untuk hemp dan insert utk skali pkai?boleh inform saya...saya 1st time nak gna.

ummu humaira on July 27, 2011 at 11:16 AM said...

nanie, utk happy bum kurang sesuai sket utk newborn, lebih ssesuai utk toddler...kalau newborn boleh try jenama papoose, babyland, alva, pull up by ziggie zag...

lily said...

stil available?

ummu humaira on September 3, 2011 at 11:43 AM said...

hi lily,

yes still available, but call of duty, baby blue steps and lovely froggy have been stop producing. but we have added 2 new design dino park and monkey & turtle. will update the pictures soon. tq :)

DODOL WARISAN anak kampung on September 24, 2011 at 2:31 AM said...

Salam,
sekadar bertanye... kalo saya nk order happy bum 10pcs agak2 boleh dapat harga package berapa, ye?
anak saya agak besar...nk beli jenama lain takut x lme je pakai....

aydeya said...

salam, saya plan nak cuba cd happy bum ni..still ade stok x?

ummu humaira on September 24, 2011 at 10:46 PM said...

Dear Aydeya, kebanyakan design HappyBUM memang in stock.. :) Blh isi order form utk confirmkan quantiti/design ye..

Tq..

ummu humaira on September 24, 2011 at 10:53 PM said...

Dear Pn Haida, Utk 10pcs dlm RM365..
Dpt free wetbag lg.. Tq..

Anonymous said...

Salam...saya Su..berminat untuk membeli happy BUM promotion yang "Beli 2 happy BUM pocket diapers with 4 Inserts
and get FREE 2pcs washable liners (plain color)
only at RM76.00". Cuma saya nak tau..4 insert yang disertakan tu yang microfiber ke yang jenis mana...blh x tlg explain sikit? TQ

ummu humaira on September 25, 2011 at 11:30 PM said...

W'salam Dear Su.. 2pc Happy BUM bermakna dapat 4pc insert.. Which is 2pc Microfibre insert & 2pc Hemp Insert.. Blh isi order form ye.. TQ..

Anonymous said...

Dear Ummu Humaira...

Su again..i'm still new to diz cloth diapers. Blh nk tau yg Happy BUM ni pocket diapers or fitted diapers? Camne nk bezakan antara pocket diapers ngan fitted diapers? Mana satu product yg fitted diapers?

My baby boy baru nk masuk 2bln tpi berat dia dh 4.6 kg last time timbang..dia cepat besar.. ade ke fitted diapers yg blh pakai lama skit. Leh suggestkan x?

myshop2u on November 30, 2011 at 4:02 AM said...

happy bum ade stok lagi tak?

Unknown on December 1, 2011 at 2:28 PM said...

Boleh tolong emailkan harga borong tak? Especially Happy Bum dan lain² CD accessories ke aifa81@ymail.com.

Zantie Azizan on December 2, 2011 at 3:18 PM said...

Salam,
tumpang tanya.. happy Bum ni mcm ala2 AIO ke... coz nampak insert dia ada snap button.
thanks

Anonymous said...

KAK KLU SAYA NAK BELI PACKAGE TU TAPI X NAK FREE LINER TU BLEH X TUKAR NGAN BNDA LAIN,

Fazlinda said...

Alhamdulillah..dah hampir 2bln pakai CD beli dr preciousgarden n a few others.hari tu beli dpt cd murah sesgt rm15,clearance sale...tp bile murah quality pun phm2 le.so far cd dr preciousgarden adalah yg paling baik dan harga pun amatlah murah n berpatutan banding yg lain..thanks a lot...nak beli try happy bum n benicekids..nanti saye email.fazlinda dr ,gombak,sel..

Anonymous said...

salam..
jenis happi bum ni ada stok lg x?kalau sy order dlu, then hjg bln br byr, leh ke?hehe tggu gaji

Anonymous said...

salam, akak promo ni on lg ke?

Ummi Ili on April 16, 2012 at 11:18 AM said...

Wa'alaikumsalam,

Ye promo still on dan stok happy bum masih ade lagi, kalau order skrg tp nak byr hujung bulan, bole no problem dear, tp masa isi order form tu letak note bgth nak byr hujung bulan supaya sy take note dan simpan stok utk awak. tq.

Anonymous said...

Salam..design happy bum yang mana ada stok lagi?

Anonymous said...

Hi, sy ble order CD yg dh sold out spt Ball Player ngan Monkey and turtle tak? Agaknye bila ble dpt ye?

Ummi Ili on July 31, 2012 at 1:32 PM said...

Dear, Ball player jenis velcro (pelekat), tp monkey & turtle mmg dh takde design tu pada supplier.

Nur said...

Design mana yg masih ada?

Ummi Ili on December 19, 2012 at 3:09 PM said...

Nur, happy bum yg masih ade Pink Elephan, pink bunny dan space ranger sj.

Anonymous said...

ada stock lagi?tq

 

TERMA & SYARAT Pembelian

Semua item yang dijual di Little Precious Garden adalah brand new dan ready stock kecuali dinyatakan sebaliknya.

Pesanan: Untuk pesanan, sila isi borang order form di sebelah atas kanan blog atau nyatakan
Nama Penuh:
Alamat:
No. Tel:
Detail Item:
(jenis item mommies minati, saiz, kuantiti)
dan hantarkan kepada ummu.humaira@yahoo.com

Harga: Semua harga tidak termasuk kos penghantaran kecuali dinyatakan.

Item: Penghantaran akan terus dibuat pada hari bekerja seterusnya setelah pembayaran disahkan serta stok order juga disahkan..

Kami memberi jaminan 100% kepuasan pelanggan bahawa barangan yang di hantar adalah bebas dari sebarang kerosakan semasa penghantaran barangan dibuat. Kami menerima pemulangan barangan dari pelanggan yang dihantar semula kepada kami 3 hari dari tarikh anda menerima barangan dan tertakluk kepada syarat-syarat berikut :

  • Kesilapan penghantaran barangan atau barangan rosak (bukan disebabkan oleh proses penghantaran pos) dan
  • Barangan dipulangkan kepada kami sebagaimana keadaan asal barangan tersebut

Kami akan memulangkan semula wang anda 100% beserta dengan kos menghantar balik (melalui pos) kepada kami jika terbukti kesilapan berpunca dari pihak kami dan memenuhi syarat-syarat diatas. Anda boleh memulangkan barangan tersebut ke alamat kami.

(Barangan yang tidak rosak dan tiada kesilapan semasa penghantaran adalah tidak boleh dipulangkan semula)


All sales are final. Goods sold are not exchangeable or refundable.

Item yang Rosak: Semua item telah diperiksa. Pihak Little Precious Garden tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang kerosakan item selepas penghantaran dibuat. Thus, lost item is at buyer's risk.

Cloth Diaper, Breastpumps, Children's Wear@ Little Precious Garden Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino

/* widget */