Monday

Hemp Insert


Hemp Insert
Great for Heavy Wetter! 


These hemp-inserts (55% hemp, 45% cotton) are made from 3 layers of super soft, incredibly absorbent yet chemical free terry cloth. 

Product Information
Hemp is a great natural booster.  For momies who doesn't like the bulky appeal of a microfiber insert, this is the right insert for you.  Pre-wash at least three times prior to first use.  

Tips: if your baby is a heavy wetter, team this hemp with Microfiber Insert, works wonder at nighttime and also long distance travelling.  Remember to have enough pre-wash for best performance, and do get the right and exact fitting for your baby to avoid leakage. It is anti-bacterial because of its dense fabric structure.

How to use : Must be put under microfiber insert inside the pocket.

Price: RM15.00/pc
(Market price: RM16 - RM27)

47 comments:

sueann on December 12, 2010 at 4:32 PM said...

salam, saya berminat nak beli hemp insert, masih ada stok ker?

lily zuri on December 14, 2010 at 7:53 PM said...

apa function button tuh ?

ummu humaira on December 14, 2010 at 8:11 PM said...

dear sueann,

tunggu stok baru ye dear, next week inshaAllah. tq for the deposit payment.

dear lily zuri,

actually hemp insert ni brand happy bum, function button tuh utk dilekatkan bersama microfiber insert happy bum, tapi kalau nak gune dengan jenama lain selain happy bum pun boleh, just ignore button tu..

Rina said...

Salam, insert hemp ni boleh tak muatkan dlm lampin...anak sy (3 tahun) pakai tuk mlm saja....:)

Terima kasih
Rina

ummu humaira on December 22, 2010 at 6:09 PM said...

Salam dear rina,

sy taka pasti hemp insert ni boleh muat dlm lampin ke tak, sbb my kids gune cd pants, ape kata awak cuba dan bagi feedback...

thanks :)

sueann on December 23, 2010 at 12:07 PM said...

salam ummu,

masih no news lg about this insert ker?

ummu humaira on December 23, 2010 at 12:12 PM said...

wa'alaikumsalam sueann,

this time lmbt sket sbb supplier bgtau tgh heavy snow, jd pengangkutan terbatas. item baru sj dipos ke malaysia, dlm 3-4 hari lagi inshaAllah, sabar ye.

sueann said...

salam ummu,

saya dah receive hemp insert saya smlm..terima kasih yer..

ummu humaira on January 5, 2011 at 11:47 AM said...

Wa'alaikumsalam dear sueann,

alhamdulillah dh received. terima kasih sy jual ye :)

hidayah said...

dear ummu,
hemp insert ni boleh tak basuh sekali dengan insert microfiber dgn cd yg lain?hemp mcm oily sket,kan?

ummu humaira on January 5, 2011 at 3:59 PM said...

Dear hidayah,

Terima kasih untuk soalan yg baik, sy betul2 lupe nak bgtau,

First use: Cuci 3 kali separately from other diapers. Guna sabun untuk setiap kali cucian dan jemur kering. Ini akan menghilangkan naturals oils yg boleh mengurangkan daya serapan insert.

Cucian Selepas Digunakan: Boleh dicuci dengan diapers lain. untuk keringkan, boleh guna machine dry or hang dry.

hidayah said...

dear ummu, saya dah dapat parcel tadi..thanks for the cute liner.really appreciate it :)cukup bln nnt insya-Allah nak tambah stok hemp pulak :)

ummu humaira on January 7, 2011 at 2:56 PM said...

dear hidayah,

alhamdulillah dh received parcel, sy jual ye. ok, kalau nk order just email/sms ye, tak perlu isi order form, bgtau nama penuh je.. sbb rs2 ramai yg name hidayah huhu..

hidayah said...

oce,saya beli.mmg ramai nama hidayah.tp nm saya hidayatul fathihi.ok,moms out there,salam kenal!hehe.

ummu humaira on January 9, 2011 at 7:18 PM said...

oo..hidayatul, you sound so happy go lucky dear :) salam kenal to you too!

Anonymous said...

'salam, for heavy wetter, cukup ke kalu pakai 1 keping je tiap kali pakai?

ummu humaira on January 16, 2011 at 8:40 AM said...

wa'alaikumsalam,

Tips: if your baby is a heavy wetter, team this hemp with Microfiber Insert.

means bukan 1pc tapi 2pcs insert at one time dear cuma sekeping hemp dan sekeping lagi microfiber.

kalau rs tak cukup, boleh je tukar jadi 2pcs hemp insert at one time. tp kena beli extra la ye..

thanks.

Anonymous said...

sayepun baru nak berjinak2 dalam duni CD nie...maklumla suri rumah aje, so kenela jimat sikit...
kak ummu sile bagi tunjur ajar k...."tunjuk ajar ku sifu"
-hamida

ummu humaira on March 8, 2011 at 10:21 AM said...

Dear Hamida,

akk pun baru je nak masuk 2 tahun, belum lagi bole jadi sifoo... inshaAllah akk cuba bantu apa yg mampu :)

Anonymous said...

assalam ummu humaira..
saya dh dpt parcel dh..insyaalah klu ada rezeki lebih nnti leh tmbh koleksi lg..thanks ya..=)
-idawati-

ummu humaira on March 11, 2011 at 3:58 PM said...

wa'alaikumsalam dear idawati,

Alhamdulillah dh received parcel, anytime dear kalau nak tambah koleksi cd, email/sms sj tak perlu isi order form utk return customer ye. thanks to you too sudi beli dengan sy :)

Anonymous said...

salam saya nk tanya..insert hemp ni klu slps dibasuh mmg shape dia berubah ke? sbb sy ada bli insert hemp lain br2 ni tp slps bbrapa kali dibasuh shape insert tu brubah jd semakin memanjang.. knp ek? insert hemp ni ok x? klu bli byk hrga blh krg x? - enfed k.trg

idah said...

slm..nak tanya,hemp insert tu mesti guna skali dengan microfiber insert ka?...klu guna hemp insert sj tanpa microfiber insert,boleh ka?...

ummu humaira on May 17, 2011 at 8:27 PM said...

dear idah,

hemp team up with microfiber, dpt mempercepatkn serapan dan dlm masa yg sama dpt menampung kuantiti urin yg bnyk.

Anonymous said...

salam, kak hemp insert ada lagi x?

ummu humaira on May 20, 2011 at 1:27 PM said...

wa'alaikumsalam, ade lagi. nk 10pcs pun boleh :)

Anonymous said...

bagus2 tu kak..saya nak 2 keping. dulu nak try..nak tnye kak, hemp ngan charcoal bamboo tu mana serapan nyer lagi bagus..boleh kan nak pakai hemp aje tanpa microfibre sbb anak sy tu pakai CD 2 insert tertonggek nmpk die, sian..tq akk.

ummu humaira on May 22, 2011 at 10:51 AM said...

hemp dan bamboo charcoal both ade kelebihan masing2. bamboo charcoal mempunyai ciri2 excellent absorbtion tp hemp jika diprewash dengan betul pun dpt memaksimumkan daya serapan.

sebenarnye hemp team up with microfiber is the best. biase benda2 yg hibrid (gabungan) lebih elok.

Anonymous said...

thanks kak...sy nak order lagi 5 keping...syaziah ibrahim

Anonymous said...

Salam,

nak tanya...
1. hemp insert utk permulaan kena basuh 3 kali...so, kena basuh + jemur (dah kering cuci lg 2 kali) atau basuh + keringkan (dry machine) + jemur (ulang 3 kali)?
2. kalau hemp insert ni lekatkan dgn bamboo insert pun boleh (utk heavy wetter) atau dgn microfiber pun cukup?
3. kalau cuci insert ni kena masuk dlm net (dlm washing machine)?

Maaf ye byk tanya...

Terima kasih
Queen

ummu humaira on July 19, 2011 at 7:47 PM said...

salam queen,

sy cuba jawab soalan awak satu persatu ye,

1) hemp perlu direbus (utk hilangkan sifat oily pada hemp) dengan air panas about 20-30minit then baru buat prewash mengikut langkah di bawah.
Langkah 1) cuci tanpa sabun (washing machine)
Langkah 2)keringkan(dry machine)/jemur (either one)
Langkah 3) ulangi langkah 1 dan 2 sebanyak 2x.

2) biasanye hemp combine with microfiber dh mencukupi utk heavy wetter.

3) tak perlu. biasa cd pants sj yg dimasukkan dlm net.

hopefully you are satisfied with my answers ye queen :)

thanks you.

Anonymous said...

thanks ya...satu informasi yg sangat berguna buat saya...:)

Rgds
Queen

Anonymous said...

Salam, Saya nak beli 2pcs hemp insert ni..masih ada stock? campur postage ke Labuan berapa?

Terima kasih
Arenah

ummu humaira on July 27, 2011 at 11:13 AM said...

wa'alaikumsalam Pn Arenah,

Sy dh reply order form, please check email ye.

Thank you :)

Anonymous said...

Salam,

Saya masih tak dpt email la...td pagi saya ada email semula tp still masih belum dpt f/back..ada terima tak?

Terima kasih
Arenah

Anonymous said...

Salam,

Saya dah dpt hemp & bamboo insert ni...tak sabar nak pakaikan baby....thanks :)

Regards
Arenah

Anonymous said...

salam, sy nak tanye, mane lbh baik atr hermp insert dgn bamboo insert ye. tgh plan bajet utk ode ni, tq

Ummi Ili on April 9, 2012 at 2:58 PM said...

Wa'alaikumsalam,

bamboo insert ade pelbagai jenis, ade yg 4layer bamboo terry, 5layers bamboo charcoal dan 5layers bamboo cotton, while hemp yg sy jual is 3layers hemp. my personal experience, sy suka bamboo terry tp bamboo terry fabrik nya tak tahan basuhan compare to hemp atau jenis bamboo insert yg lain. Jadi semua jenis insert ade pros and cons. its good to have a few types of insert bukan tmpu pada satu2 jenis sj.

Anonymous said...

Is this still available?

Regards,
Catherine

Ummi Ili on June 12, 2012 at 11:03 AM said...

Yes, stil available

Susannie said...

Hi there, Hemp insert ni bole pakai direct - touch the baby skin?

Ummi Ili on August 9, 2012 at 1:33 PM said...

hi Susannie,

yes, boleh kena direct to baby's skin.

Susannie said...

Hi again Ummu Humaira, ada stock? kalau beli 10 bole tak?

Ummi Ili on August 9, 2012 at 2:56 PM said...

Hi Susannie, ye ade stok utk 10pcs.

Daphne on October 13, 2012 at 10:04 PM said...

Hi, is this still available?

Ummi Ili on October 14, 2012 at 1:39 PM said...

Hi Daphne, yes it is still available.

fatihah on April 3, 2013 at 10:52 PM said...

Assalam, nk tanya hemps inserts is it still available?

 

TERMA & SYARAT Pembelian

Semua item yang dijual di Little Precious Garden adalah brand new dan ready stock kecuali dinyatakan sebaliknya.

Pesanan: Untuk pesanan, sila isi borang order form di sebelah atas kanan blog atau nyatakan
Nama Penuh:
Alamat:
No. Tel:
Detail Item:
(jenis item mommies minati, saiz, kuantiti)
dan hantarkan kepada ummu.humaira@yahoo.com

Harga: Semua harga tidak termasuk kos penghantaran kecuali dinyatakan.

Item: Penghantaran akan terus dibuat pada hari bekerja seterusnya setelah pembayaran disahkan serta stok order juga disahkan..

Kami memberi jaminan 100% kepuasan pelanggan bahawa barangan yang di hantar adalah bebas dari sebarang kerosakan semasa penghantaran barangan dibuat. Kami menerima pemulangan barangan dari pelanggan yang dihantar semula kepada kami 3 hari dari tarikh anda menerima barangan dan tertakluk kepada syarat-syarat berikut :

  • Kesilapan penghantaran barangan atau barangan rosak (bukan disebabkan oleh proses penghantaran pos) dan
  • Barangan dipulangkan kepada kami sebagaimana keadaan asal barangan tersebut

Kami akan memulangkan semula wang anda 100% beserta dengan kos menghantar balik (melalui pos) kepada kami jika terbukti kesilapan berpunca dari pihak kami dan memenuhi syarat-syarat diatas. Anda boleh memulangkan barangan tersebut ke alamat kami.

(Barangan yang tidak rosak dan tiada kesilapan semasa penghantaran adalah tidak boleh dipulangkan semula)


All sales are final. Goods sold are not exchangeable or refundable.

Item yang Rosak: Semua item telah diperiksa. Pihak Little Precious Garden tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang kerosakan item selepas penghantaran dibuat. Thus, lost item is at buyer's risk.

Cloth Diaper, Breastpumps, Children's Wear@ Little Precious Garden Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino

/* widget */