Tuesday

Cute Papoose Cloth Diaper


New: Cute Papoose Cloth Diaper
with colourful snap buttons
 



Get your own Papoose Cloth Diaper
at

Only RM31/pc RM28/pc with 2 inserts..

or



Let's Save With Little Precious Garden Package Deal


Beli 2pcs Papoose pocket diapers with 4 Inserts
and get FREE 1pcs washable liners (plain color)  
only at RM58.00
RM55.00


ATAU

Beli 5pcs papoose pocket diapers with 10 Inserts
and get FREE 2pcs washable liner (plain color & printed)
only at RM140.00
RM135.00



ATAU


Beli 10pcs papoose pocket diaper  with 20 Inserts

and get FREE 4pcs washable liners (plain color & printed)

+ Bonus FREE Wet Bag 
only at RM275.00
RM260.00


Restock : 25 Mei 2011


 

Available Colors:
Blue -
Yellow -
Green -
Purple -
Red -
Orange -
Light Pink -




Papoose -- High Quality Diaper Products.


Basic characteristics of Papoose baby cloth diapers:
1. Waterproof PUL outside
2. Inner: microfleece material in thick with breathability, Preventing skin suffers diaper rash;
3. Insert: 100% microfiber terry cloth, 3 layers, babys sleeping environment is always moisture which is easy for bringing bacteria, the microfiber insert absorb urine fast and reduce the pollution.
4. Bright color could bring happy and harmonious feeling to baby:
    Science proves that bright color is good to baby on environmental cognition.
5. One size design: S.M.L all in one size. This product could fit weight from 3Kg to 14 Kg.

40 comments:

Anonymous said...

CD ni newborn boleh pakai ke?

ummu humaira on July 8, 2010 at 11:04 AM said...

boleh dear, utk mom-2-be, ade special offer from Little Precious Garden :)

Anonymous said...

leh tau special offer tu ape ;p

ummu humaira on August 10, 2010 at 10:21 AM said...

email sy ye kalau nak tau special offer tu.

Anonymous said...

salam.
CD ni tahan untuk berapa tahun yer?

ummu humaira on November 3, 2010 at 8:41 AM said...

wa'alaikumsalam,

jangka hayat cd tak dijamin berape lame, bergantung pada cara kita menjaga dan kekerapan penggunaannya. pengalaman sendiri dh guna utk setahun lebih for both my kids and fully cloth diapered, alhamdulillah masih belum ade yg koyak atau butang yg tertanggal. bezanya daya serapan insert yang akan semakin mengurang tapi boleh diperbaiki dengan strip wash atau tukar dengan insert baru.. insert tak mahal...

Anonymous said...

CD ni tgk dlm gambar di atas ada warna putih.. sy lebih suka warna putih plain. Ada x warna putih?

Ummi Ili @ Little Precious Garden on November 11, 2010 at 5:31 PM said...

currently warna putih mmg takde dear, tapi kalau nak boleh buat preorder ye. please email me: ummu.humaira@yahoo.com

nanie on January 2, 2011 at 8:59 PM said...

hai...bole email sy psl special offer utk mommy to be?
nie email sy drabizz@gmail.com

ummu humaira on January 2, 2011 at 10:37 PM said...

Salam dear nanie, akak dh reply order form awak ye, nnt tolong check inbox/spambox email ye.

Thanks dear :)

Anonymous said...

salam kak,
sy mom 2 be,nk tau apa beza button CD ngan velcro.. which one is better for Newborn.. tq

missmashitah@yahoo.com

ummu humaira on January 15, 2011 at 9:10 PM said...

wa'alaikumsalam dear mashitah,

akk dh email regarding pertanyaan awak dan pakej mom to be, nnt tolong check inbox/spambox email ye.

thanks dear :)

Anonymous said...

hai...bole email sy psl special offer utk mom to be?
nie email sy maiti_82@yahoo.com

ummu humaira on February 17, 2011 at 10:31 AM said...

Salam maiti_82, sy dh emailkan awak regarding pakej mom to be, nnt tolong check inbox/spambox email ye.

Thanks dear :)

Anonymous said...

askum...package papoose ni still available x? blh email sy maywafiah@yahoo.com

ummu humaira on March 14, 2011 at 4:22 AM said...

Salam,

pakej papoose masih available, boleh chech inbox/spambox email ye.
Tq.

Anonymous said...

salam..boleh bg no tracking utk order sy tak (sy da email tp x reply lg) ? supaya senang nak check kat post office. thanks.

ummu humaira on March 19, 2011 at 1:51 PM said...

Wa'alaikumsalam, sy dh email.

Anonymous said...

Assalamualaikum..
>blh tlg email pakej mom 2 be ke ieym85@yahoo.com
>sy nk taw antara button cd @ velcro cd,yg mana terbaik utk newborn?
>pastu nk pilih saiz yg blh pkai dr newborn ke 4yrs ke ats..plz advise me..

ummu humaira on April 24, 2011 at 8:49 PM said...

salam,

akk dh reply through email bersama dengan pakej mom to be. pls check email ye dear.
anything inform akk semula ye. tq :)

sofia said...

salam..akak,sye bakal lahirkn baby 1st.so berminat nk try cd nie..nk tnyer ket.cd nie banyak jenis erh?? mcm mane nk taw yg high qualiti.sebab bnyk sngat bercanggah pricenye..ade yg pling murah sye tgok rm20 4 1 cd.so boleh akak attch kat sye x yg cd pling ok dgn promosi yg berpatutan?? nie email sye.. naziatulsofia@gmail.com

ummu humaira on May 1, 2011 at 3:27 PM said...

wa'alaikumsalam sofia, akk dh email kan sofia regarding your q's with special price of cloth diapers. tq :)

elanie*Q on May 2, 2011 at 1:00 PM said...

ye la kak, sy ni pon 1st time user for 1st baby. sama pertanyaan mcm sofia, dlm byk2 CD yg akak jual ni, mn yg elok quality nyer despite the price difference? so boleh akak attch jugak kat sy cd pling ok dgn promosi yg berpatutan mei 2011 ni?? nie email sy..
elanie7385@yahoo.com

ummu humaira on May 2, 2011 at 1:47 PM said...

Dear Elaine,

akk dh jawab pertanyaan elaine dlm email with special pakej for mom to be :) nnt check email ye. tq.

Anonymous said...

papoose CD and liner ade promosi tk utk bln mei 2011 or any which available,pls attch to my email eyla7905@gmail.com
saiz bby yg leh pakai cd ni..biasanya smpai berat berapa kg?

Anonymous said...

Puan,
Saya berminat nak start gunakan CD ni utk baby saya.. Ada beberapa nak tanya:-
>sy nk taw antara button cd @ velcro cd,yg mana terbaik utk baby newborn?
> Ada banyak jenis CD... mana satu yang bkualiti & insert jenis mana yng paling bkualiti..
> Ada promotion terkini tak utk CD
pls e-mail me at
mzulkifli@ppj.gov.my

Anonymous said...

kak..
saya pon mommy to be..
so nak tau cd ape yg paling sesuai utk newborn hingga ke potty train..
apa beza dlm bnyk2 brand yg akak ada ni..
soryla..bnyk tnye..tq in advance..
ni email sy..ellisya_tm@yahoo.com

ummu humaira on May 30, 2011 at 3:15 PM said...

akk dh email. nnt check ye. tq :)

~YUN~ on June 28, 2011 at 9:21 PM said...

salam sis,saya berminat dgn CD ni,can u email me what is the best offer for mommy to be?baru nk try gune CD ni..tq! email me:nurul2209@gmail.com

ellin sohaimi said...

salam kak..saya ada order bamboo charcoal yang package 5 helai tu.tp ada 2 pcs yg agak kecil.satunya ada label papoose.x salah hantar @ ia sama saja?

ummu humaira on July 5, 2011 at 6:39 PM said...

salam ellin, sbenarnye sama sj, brand sj berbeza. papoose mmg kecil sedikit compared to babyland, kalau tak satisfied, nk tukar boleh asalkan cloth diapers tu belum dipakai lagi dan masih dlm keadaan sama seperti mana di pos. tq.

Anonymous said...

Hai, boleh email sy pakej untuk moms to be? norazidah_a@hotmail.com

Thanks

Anonymous said...

salam,

saya nie baru nak berkenalan dengan CD...
Boleh tak bagi tahu apa beza antara snaps buttons and velco?
which one is better?
saya berminat dengan CD papoose...promosi still available lagi ker?
untuk backpack bag...design mana still available?
nak tahu kalau saya order 3 bag berapa harganya?
delivery berapa lama?
bole email kat saya di rosmawati.zain@gmail.com
tq.

hidayah said...

Salam.saya baru first time nak try cd for my second baby. Berminat dgn papose plain. Plan nak beli yg package 5 cd. Warna semua still available ke?
Pls email details - thesimple_ever@yahoo.com
Terima kasih.

Anonymous said...

Hi,

Is this promotion still on? pls contact me at liyeun@hotmail.com.... I would love to know more about this brand and the promotions you are having for cloth diapers. Thanks.

ummu humaira on January 20, 2012 at 12:22 PM said...

Hidayah and liyuen,

Have email both of you on papoose clothd iapers.
tq :)

ellin sohaimi said...

salam...
sebelum ni,saya bli cd dalamnya warna kelabu.brand papoose.insert pun sama.bamboo carcoal kan?masih ada lg ke package tu?tolong email ke ellinsohaimi@yahoo.com

Anonymous said...

Hello, sorry to ask..sy mau tanya..Apa perbezaan bagi semua brand CD?? Tq

Normah on December 7, 2012 at 6:02 PM said...

Salam..bole email saye utk mom to be package..tgh pening nk pilih & beli CD.. ~_~ email : norm.hazz@gmail.com

Ummi Ili on December 8, 2012 at 8:25 AM said...

Pn Normah,

Kindly check email ya. sy dh reply. or boleh refer sini mom to be package:
Mom to be Package

 

TERMA & SYARAT Pembelian

Semua item yang dijual di Little Precious Garden adalah brand new dan ready stock kecuali dinyatakan sebaliknya.

Pesanan: Untuk pesanan, sila isi borang order form di sebelah atas kanan blog atau nyatakan
Nama Penuh:
Alamat:
No. Tel:
Detail Item:
(jenis item mommies minati, saiz, kuantiti)
dan hantarkan kepada ummu.humaira@yahoo.com

Harga: Semua harga tidak termasuk kos penghantaran kecuali dinyatakan.

Item: Penghantaran akan terus dibuat pada hari bekerja seterusnya setelah pembayaran disahkan serta stok order juga disahkan..

Kami memberi jaminan 100% kepuasan pelanggan bahawa barangan yang di hantar adalah bebas dari sebarang kerosakan semasa penghantaran barangan dibuat. Kami menerima pemulangan barangan dari pelanggan yang dihantar semula kepada kami 3 hari dari tarikh anda menerima barangan dan tertakluk kepada syarat-syarat berikut :

  • Kesilapan penghantaran barangan atau barangan rosak (bukan disebabkan oleh proses penghantaran pos) dan
  • Barangan dipulangkan kepada kami sebagaimana keadaan asal barangan tersebut

Kami akan memulangkan semula wang anda 100% beserta dengan kos menghantar balik (melalui pos) kepada kami jika terbukti kesilapan berpunca dari pihak kami dan memenuhi syarat-syarat diatas. Anda boleh memulangkan barangan tersebut ke alamat kami.

(Barangan yang tidak rosak dan tiada kesilapan semasa penghantaran adalah tidak boleh dipulangkan semula)


All sales are final. Goods sold are not exchangeable or refundable.

Item yang Rosak: Semua item telah diperiksa. Pihak Little Precious Garden tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang kerosakan item selepas penghantaran dibuat. Thus, lost item is at buyer's risk.

Cloth Diaper, Breastpumps, Children's Wear@ Little Precious Garden Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino

/* widget */