Sunday

Babyland Plain Color


 JUNE PROMO STARTS NOW



Babyland Plain Color & Printed Diaper Deals For Two Inserts
Available for Snap Buttons


 NOW WITH BUY 5 FREE 1 PROMO ! 



7 Striking Colours!!
with EXRA side snapping for EXTRA neat feature...





only at RM25/pc
Now RM24/pc


BUTTONS
Green 
Red
Yellow
Blue 
Lavender 
Pink 
Orange

 grab this package deals NOW



BUY 2 babyland pocket diapers with 4 Inserts
and get FREE 1pcs washable printed liners (worth RM9)
only at RM48.00


or


BUY 5 babyland pocket diapers with 10 Inserts
and get FREE 1pc babyland pocket diapers (worth RM24)
only at RM125.00

or

BUY 10 babyland pocket diaper  with 20 Inserts

and get FREE 2pcs babyland pocket diapers (worth RM46)
only at RM250.00 !!











74 comments:

Anonymous said...

Bley Thn wape jam?kalu mlm bley Thn sampai wape jam?bley pkai smpai umo bby wape

Ummi Ili @ Little Precious Garden on November 11, 2010 at 5:28 PM said...

Boleh tahan 3-4 jam utk 1 insert. while 2 insert boleh tahan smpi 8jam. Malam dicadangkan gune 2 insert supaya tahan lebih lama. Bg brand babyland, boleh diguna pakai oleh baby dari berat 3kg-13kg.

Anonymous said...

saya masih baru mengenali CD ni? nak tanya babyland cd ni pakai insert apa?

Anonymous said...

nak tanya sikit, insert saja ada jual tak?

Ummi Ili @ Little Precious Garden on November 18, 2010 at 8:16 PM said...

Babyland ni insert die made from 3 layer of microfiber. Inser sj ada dijual...sy akan update price utk insert shj ye...Tq!

crystalmerah on November 19, 2010 at 12:22 PM said...

package babyland ni termasuk insert in each CD ke?
Thanks

Ummi Ili @ Little Precious Garden on November 19, 2010 at 1:08 PM said...

Dear crystalmerah,

Betul, package babyland ni termasuk insert in each CD. Setiap cd dapat 2 insert. Plus FREE washable liner. Tq!

Anonymous said...

apa beza insert dgn washable liner..maaf saya xtahu pasal Cd ni..harap soalan ni relevan.

-zuraida

fadilla on December 15, 2010 at 11:06 PM said...

salam kak...sy berminat ngan pakej 245...

Ummi Ili @ Little Precious Garden on December 16, 2010 at 12:23 AM said...

Dear Zuraida,

Washable liner tu untu lapisan tambahan bagi cloth diaper, supaya senang untuk cucian, lagipula baby akan rasa selesa wlaupun selepas beberapa basahan.. Insert pula penyerap basahan.. Boleh tengok link bawah untuk lebih faham ye..
http://littlepreciousgarden.blogspot.com/2010/05/cara-guna-poket-cd.html

& Dear Fadilla,

Boleh terus isi order form sebelah kanan blog ye.. Semua data dari form tu akan terus masuk mail akak.. Tq..

Anonymous said...

harga termasuk postage or not?

ummu humaira on December 18, 2010 at 8:57 AM said...

Harga belum masuk postage.

Anonymous said...

kalo basuh gune tgn boleh x??

Anonymous said...

saya ruzelina bt ibrahim..lupe nk letak saiz cd tadi..baru submit order form..

saiz L..

ummu humaira on December 23, 2010 at 12:09 PM said...

nak basuh gune tangan, boleh dear cuma jangan gosok dengan berus ye, kalau tak rosak material cd tu dan dicadangkan supaya rendam dulu dengan sabun yg sikit sebelum cuci dengan tangan.

dear ruzelina,

cloth diapers ni jenis one size means boleh diadjust dr size S, M ke L.

Anonymous said...

CD ni pocket CD kan? brand ape ye yg tak made in china? slmt ke guna produk from china ni?

postage brape? COD available tak?

ummu humaira on December 26, 2010 at 1:02 PM said...

Ha'ah cd ni jenis berpoket. mostly brand yg ade made in china.. inshaAllah selamat dan sy sendiri dh fully cloth diapered both anak sy boy and girl for 1 year ++

postage bergantung pada berat cd. currently COD tak available sbb cik hubby outstation ke europe.

thanks :)

Anonymous said...

salam..

Tumpang tanya..inner layer semua brand yg ada dlm blog littlepreciousgarden.blogspot ni microfleece ke?

izati

ummu humaira on January 17, 2011 at 6:13 PM said...

wa'alaikumsalam dear izati,

mostly inner layer fleece tp mcm minky dan ziggiezag cd, inner layer die suedecloth.

Thanks :)

Hantu Ulam on January 22, 2011 at 10:51 PM said...

dis package sangatla worth it. saya da beli 2 kali da package ni :).

skang sy guna CD pd siang hari je n guna DD utk mlm ari. Tapi sy nk decide nk gune CD sepenuhnya...ni nak order lg ni..hehe

thanx ummi sbb wat pakej yg murah utk kami :)


rgds,
Juju

ummu humaira on January 23, 2011 at 11:27 AM said...

salam dear juju,

terima kasih, semoga semua dpt manfaat drpd penggunaan cd, juju next purchase boleh dpt RM2 credit store utk supportive comment :)

mariah_smile on February 17, 2011 at 4:13 PM said...

ooo.. camtu sy pun nak try jugelah.. tapi baby lom kuar ag ni.. ag 2 bulan.. xleh la beli skrg..

ummu humaira on February 18, 2011 at 8:14 AM said...

dear mariah_smile,

untuk mom to be ade package istimewa, jika interested email ye: ummu.humaira@yahoo.com beli awal2 pun bagus jugak... sekadar persiapan awal :)

Narfty said...

SALAM..goin to delivered this comin April,sy intrested utk try the CD for my 1st Daughter yg dh 2thn lbh,n nex baby boleh ummi email Package Special fo mom to be at narftaleina_cute@yahoo.com tanx :)

ummu humaira on February 19, 2011 at 12:22 PM said...

Salam dear Narfty,

sy dh email awak regarding mom to be package, nnt check email ye. kalau takde check dlm spambox.

thanks dear :)

Anonymous said...

salam..kalau sy nak ambil yg 10 tu..postage die RM18 ke?

ummu humaira on February 26, 2011 at 3:10 PM said...

wa'alaikumsalam,

postage pos laju 10pcs utk babyland/papoose = RM15

Narfty said...

semua color available lagi x?dh buat payment @ CIMB,x sabar nk choose color :-)

nur alaina said...

salam,ummi Ili
sy dh received CD package,blum basuh lg n bile show ank sy yg 1st trus die nk pakai..fallin in love la ktkan,hehe,corak n color so ceria

nway x sbr nk received my benicekids pink color pull up pants

ummu humaira on March 8, 2011 at 10:32 AM said...

wa'alaikumsalam dear nur alaina,

thanks ye sudi beli, sy pun tumpang gembira bile anak awak suka, inshaAllah lepas ni boleh la fully cd anak2 ye.

inshaAllah pull up pants pink akan dipos hr ni :)

Anonymous said...

salam..kak tolong emailkan package mum to be utk sy...tq..
allyce_as@yahoo.com

ummu humaira on March 14, 2011 at 4:31 AM said...

Wa'alaikumsalam dear allyce_as@yahoo.com,

akk dh emailkan pakej mom to be. nnt tolong ceheck inbox/spambox email ye. tq.

Anonymous said...

slm akak...

ble x akak email package mom 2 be utk sy..sy plan nk fully cd laa bila baby da kuar nnti...
noorul_hanim1984@yahoo.com

tq akak...

ummu humaira on April 1, 2011 at 2:29 PM said...

wa'alaikumsalam,

akk dh emailkan, nnt check inbox atau kalau takde check dlm spambox, kdg2 termasuk kt spam.

thanks dear :)

yuna said...

slm.
kak, sy berminat nk cuba CD dan nk try dulu pakej RM125 tu tp nk yg printed punyer...bb bln ni ckup setahun...pas2 skrg ad masalah nappy rash..sian baby.. minta akak emel kita total sume n boleh kan sy nk wat interbank je gna BIMB online..tq

yuna said...

slm..
kak, lupa lak emel add nailofar_yuna@yahoo.com...nak tanya lg CD babyland ni yg original kan coz bru tengok dkat website babyland ada yg pirate punyer..

ummu humaira on April 6, 2011 at 3:58 PM said...

salam dear yuna, ak dh email pesanan yuna, nnt check inbox ye, atau kalau takde check spambox. ha'ah yg ni original, no pirated ...

idah said...

nk tnya,pa beza microfiber insert dgn hemp insert?...

ummu humaira on April 9, 2011 at 10:14 PM said...

Salam idah,

Hemp insert ni biasenye digunakan utk anak2 yg heavy wetter dan utk long hours usage mcm travel, gabungkan hemp dengan microfiber insert, sgt bagus utk kegunaan waktu jangka yg lama spt waktu malam kerana hemp dpt menyerap amaun air urin yg lebih banyk berbanding microfiber :)

Anonymous said...

salam..

kak,blh tlg emel pakej mom to be kat saya x?
--bye_uum1984@yahoo.com--

1 more,klu saye order skrg,bile leh receive ye sbb due saye next month...last minutes order nie..hehe..


baizura

ummu humaira on April 18, 2011 at 10:42 AM said...

Salam dear baizura,

akk dah emailkan pakej mom to be pada awak. nnt check email ye, kalau tkade check dlm spambox k. thanks dear :) biase once dh buat full payment, cth hari ni, esoknye akk dh boleh pos jika semua item dlm pakej mom to be available.

citrus on April 18, 2011 at 11:49 AM said...

akak package mom to be ada lg? boleh email kan kepada saya?
ckinraz@gmail.com

ummu humaira on April 18, 2011 at 12:26 PM said...

dear citrus,

akk dh emailkan. nnt check ye. tq :)

Anonymous said...

Assalamualaikum..
Saya mom2b n interested nk guna CD coz nk jimatkan kos beli pampers 4 my baby.Dgr cite ada special package 4 mom2b.bleh x akak emailkan saya package nye coz saya dh pening baca sume page.mcm nk beli sume pn ada sbb cantik sgt..ni email saya norzaidah_zakaria@yahoo.com..TQ

Anonymous said...

askum...saya sangat berminat dengan cd ni.nk mulakan dengan pakej dulu sbb nk tau guna mcmane.sy ader ank yg 2 bln dan 2 thn ++.nk ty..kalu bby buang air besar,mcmane nk bersihkan?ape yg kitekene tukar bila bby buang air besar?

ummu humaira on April 20, 2011 at 6:27 PM said...

Wa'alaikumsalam dear norzaidah,

akk dh email pakej mom to be, nnt check email awak ye. tq.

Wa'alaikumsalam,

Cara utk mencuci, boleh refer pada entry ni ye:
Cara Mencuci Cloth Diapers

utk cloth diapers jenis pocket cd, kena tukar kesemuanya sekali (cd pants dan inserts) bile baby/toddler poop/kencing.

Baby Lion on April 23, 2011 at 10:08 AM said...

as salam..akk leh email sy utk package mum 2 be?emykecheak@yahoo.com..tQ kak..

ummu humaira on April 23, 2011 at 4:11 PM said...

dear baby lion,

akk dh email pakej mom to be, nnt please check email ye. tq :)

elanie*Q on May 2, 2011 at 1:09 PM said...

salam..akk leh x tlg email sy utk package mum 2 be?
elanie7385@yahoo.com..thanks kak..

ummu humaira on May 2, 2011 at 1:56 PM said...

Elaine, akk dh email kan. tq :)

JajaPLuG on May 2, 2011 at 8:06 PM said...

kak, tlg email kat sana pakej mom2be... hehehhe mcm interesting pulak nak tau... skrg tgh cuba cd kat anak yg da 3 taun..... tp nampak sempit...berat dia 12kg++.. cd akak ni rase berat dia leh guna tak???

yg pakej ni nak guna tuk anak no 2.... nnti tlg email ye..

mylifeagel@yahoo.com

thanks......

Anonymous said...

Saya interest jugak pakej mom to B, pls email detail pada i kat yllow@yahoo.com
TQ.

Violacea on May 5, 2011 at 3:44 PM said...

kak, blh bg tracking id pos laju sy tak? sbb brg still tak sampai lg.. thanks... - hanim kuantan

ummu humaira on May 5, 2011 at 4:02 PM said...

To Wan Norhanim: Akak dah mail track number ye.. Kadang2 kawasan perumahan di semenanjung juga ada termasuk dalam D+2.. 2 hari penghantaran dalam list pos laju.. Apa2 boleh reply mail ye.. Tq

Eqin Tawau said...

slm akak...

ble x akak email package mom 2 be utk sy..sy plan nk fully cd laa bila baby da kuar nnti.saya due akhir sept..bleh x kakak cadangkan bila tarikh yang sesuai utk saya mula beli CD dari kakak...
kaklaa84@yahoo.com

tq akak...

ummu humaira on May 9, 2011 at 5:51 PM said...

dear jajaplug,

maaf akk ter'miss' komen awak, inshaAllah cd babyland yg baru ni (double buttons), boleh dipakai up to 15kg. yg pakej mom to be, jaja boleh refer pada link ni ye dear:

Pakej Mom To Be

dear eqin,

utk pakej mom to be, refer sini ye:
Pakej Mom To Be
eqin, sbg persediaan awak, akk galakkan eqin buat cd stash dr sekarang, jd tak kelam kabut kemudian :)

Anonymous said...

Salam pn.ili, saya dah terima CD tadi. Memang yang Moo Moo Cow ada yang Velcro je ea. tak pe lah kalu camtu, cuma tadi tak de yang FREE 3 pcs liner bila beli 5 Happy Flute dan 1 FREE liner bila beli 2 Babyland. Patut ada kan, camne ye pn.ili..Pn.Ili akan post lain la ea?- Nurul Akmal

ummu humaira on July 22, 2011 at 4:18 PM said...

Wa'alaikumsalam nurul akma,

ye sy akan pos gune pos ekspress yg 3pcs liner tu. maaf ye sbb kecuaian di pihak sy.

Anonymous said...

Salam kak..

Sy b’minat utk b’clothing ni.. buat masa ni lum lg la.. stlh surf bbrp web/blog rse nyer mcm nk b’shoping kt sni.. kalo bli byk leh bg special discount ke?

Let say sy beli 2pcs cd dr setiap brand alva, papoose vel n button, hpy bum, hpy flute mky, bbland n bbland choral bamboo (14pcs) leh bg detail tak utk rjkn menteri kewangan.. hehe..
- bape harga t‘msk kos pos
- apa yg sy dpt (bil n jenis insert, free gift dsb)
- cara penjagaan setiap insert

akak rase sesuai ke cd2 tu utk baby 2 bulan, berat 4.4kg.. maklum la sy ni bru dlm dunia cd ni.. takut gak beli byk2 nnt tak sesuai plak ngan baby..

sy tgu f/back akak ye.. tQQQ.. email sy ilham_izzura@yahoo.com

mika said...

apa beza microfiber insert dengan bamboo charcoal? yang mana lebih baik utk new born?

ummu humaira on July 27, 2011 at 2:25 PM said...

Salam ilham_izzura@yahoo.com,

akk dh reply on the same day. please check your email ye dear :)

salam mika,

actually both boleh dipakai oleh newborn cuma yg bamboo charcoal insert ni lebih bnyk kelebihan berbanding microfiber. can have a peek the advantages pada post bamboo charcoal inserts ye.

Thanks :)

Anonymous said...

kak saya x faham tentang kos delivery sekiranya saya ambil pakej yang 10 tu kena tambah berapa untuk pos.kalau yang rm 10 tu yang pos biasa ke? yang 15 tu untuk pos sehari?

ummu humaira on September 19, 2011 at 3:08 PM said...

Shipping + handling utk 10pcs cd;

Semenanjung Malaysia shj.

Pos laju (1-2hari bekerja)
RM15.00

Pos Parcel (4-5hari bekerja)
RM10.00

Anonymous said...

salam..saya rasa berminat nk cube cd ni..tapi rasa cam dh terlambat x?anak saya dh 2 tahun..tapi berat dia 18kg..ada size tak..?

Anonymous said...

cd ni boleh pakai untuk baby sampai berat bape ye?(paling berat)..umie_y@yahoo.com

rosanita said...

Dh beli pakej ni ...mmg berbaloi! Ramai yg ttarik bila kita bt promosi jemur cd kt dpn rumah...he3. Mmg rekemen beli kt cni lah...harga bpatutan. Thanks LPG...

Anonymous said...

salam...nk tny, pakej ni ade lg x?

ummu humaira on November 19, 2011 at 12:59 PM said...

W'salam..
Buat sementara ini, dari awal November hingga akhir Disember 2011 ade promo utk jenama BabyLand..

Boleh terus ke link ini..
http://www.littlepreciousgarden.com/2011/11/baby-land-cloth-diaper-year-end-promo.html

ina on July 5, 2012 at 4:06 PM said...

salam. cik kak, saya da terima parcel saya. best. tq!!!

Sarah on July 7, 2012 at 2:39 AM said...

Salam.apa beza abyland yg ni dgn papoose velcro?

Ummi Ili on July 7, 2012 at 9:56 AM said...

Babyland size bigger sket, papoose velcro sgt sesuai utk newborn atau baby yg size kecik but practically they're almost the same :)

Siti on July 15, 2012 at 6:34 PM said...

Salam Kak,

blh e-mailkan saya pakej mom-to-be...
email saya: siti_nasir@yahoo.com...

nurul on November 2, 2012 at 1:13 PM said...

kak saya berminat dengan pakej RM 125.ada lagi x?

Ummi Ili on November 2, 2012 at 1:28 PM said...

nurul,

yes dear ade lagi, tp utk babyland tinggal printed design je, kalau berminat plain colors boleh ambil rainbow buttons, promo sama macam babyland buy 5 free 1 at RM125 (not include postage)

 

TERMA & SYARAT Pembelian

Semua item yang dijual di Little Precious Garden adalah brand new dan ready stock kecuali dinyatakan sebaliknya.

Pesanan: Untuk pesanan, sila isi borang order form di sebelah atas kanan blog atau nyatakan
Nama Penuh:
Alamat:
No. Tel:
Detail Item:
(jenis item mommies minati, saiz, kuantiti)
dan hantarkan kepada ummu.humaira@yahoo.com

Harga: Semua harga tidak termasuk kos penghantaran kecuali dinyatakan.

Item: Penghantaran akan terus dibuat pada hari bekerja seterusnya setelah pembayaran disahkan serta stok order juga disahkan..

Kami memberi jaminan 100% kepuasan pelanggan bahawa barangan yang di hantar adalah bebas dari sebarang kerosakan semasa penghantaran barangan dibuat. Kami menerima pemulangan barangan dari pelanggan yang dihantar semula kepada kami 3 hari dari tarikh anda menerima barangan dan tertakluk kepada syarat-syarat berikut :

  • Kesilapan penghantaran barangan atau barangan rosak (bukan disebabkan oleh proses penghantaran pos) dan
  • Barangan dipulangkan kepada kami sebagaimana keadaan asal barangan tersebut

Kami akan memulangkan semula wang anda 100% beserta dengan kos menghantar balik (melalui pos) kepada kami jika terbukti kesilapan berpunca dari pihak kami dan memenuhi syarat-syarat diatas. Anda boleh memulangkan barangan tersebut ke alamat kami.

(Barangan yang tidak rosak dan tiada kesilapan semasa penghantaran adalah tidak boleh dipulangkan semula)


All sales are final. Goods sold are not exchangeable or refundable.

Item yang Rosak: Semua item telah diperiksa. Pihak Little Precious Garden tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang kerosakan item selepas penghantaran dibuat. Thus, lost item is at buyer's risk.

Cloth Diaper, Breastpumps, Children's Wear@ Little Precious Garden Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino

/* widget */