Friday

~BeNiceKids Cloth Diapers~


Get yourself these 3 types of BeNiceKids cloth diapers  you'll love it ! 


1. Pull-up Pants
( Available Size: 'L' 1pc left (pink) & 'XL')
 
2. Cloth Diapers with Velcro 
( Available Size: All Sold Out)


 



3. Cloth Diaper with 3 Side Buttons
 ( Available Size: All sold out )





Cloth Diaper Features :
  • Made from soft and safe material for infant
  • Section inside contains a plastic suit in the murk that is very gentle and safe for the baby's skin
  • Diaper materials (absorbent) contains absorbent foam coated cloth surface which hold for about 3 baby pee times or 3 hours
  • Nappy pads contain absorbed fabric to prevent leakage and covered by soft fabric
  • Environmental safe because of reusable and washable
  • Non chemical content (no gel)
  • Easy to use : just put the pad inside the pants. You can change the pad only when it's wet.
Product Details :
Each cloth diaper comes with 1 insert/nappy pad

 

Available in 4 Sizes:
  • S : Newborn (2 - 7 kgs)
  • M: 9 months (7 - 11 kgs)
  • L : 14 months (11 - 14 kgs)
  • XL : up to 3 years (15 -19kgs)

Model/Types :

Pull-up pants . Suitable for active baby
Velcro . Suitable for all & new born baby
3 side buttons . Suitable for all & active baby

Before You START to Use This Cloth Diaper

  • Soak the insert/pad in water to maximize the absorbent effect
  • Dry your insert/pad outside on a clothesline where best with sun contact.

Tips on Washing:

  • Remove as much solid matter as possible if your child is not exclusively breastfed
  • Best thing is, wash your cloth diaper by hand. If you want to use washing machine, make sure you have set the mode to 'gentle'
  • Prevent the inner plastic section of the cloth diapers from direct sunlight



ONLY AT 
 RM21/set 

We're taking pre-order now for stocks which is unavailable. If you are interested, please forward you name, address and contact number.


Happy Cloth Diapering !

26 comments:

Anonymous said...

Hi Ummu..

saya rasa yg jenis mcm ni la jual kat jepun...yg jenis all in one mcm papoose ke baby land semua tu tkde jual kat kedai kalo nk kena beli online...pants gini la yg saya jumpa...rasanya benda yg saya nk tanya ummu psal something like 'pad' yg kat tgh tu...
tp die tulis 100% cotton...
yang ni pad die material jenis apa yer?

Mrs Nik..

alaina said...

ad lg ke stock pull up pants ni..i nak try pakaikan for my 1st daughter shes 2yrs n 3mnth skrg ni size XL ok rasenye..each Pants comes with 1 inserts ker?

ummu humaira on February 25, 2011 at 2:24 PM said...

dear alaina,

ade lagi. nak beli 10pcs pun boleh :)
semua color ade (light blue, light pink dan light yellow). ha'ah each pants comes with 1 insert pad.

Anonymous said...

slm..
Saya ade sent email..harap reply yer

ummu humaira on March 7, 2011 at 11:50 AM said...

wa'alaikumsalam,

dh reply email, nnt check ye. Tq :)

sandra said...

nak tanya insert pad untuk pants jenis pull up jenis apa ye? blh ke guna jenis hemp kalau nak tukar.

ummu humaira on March 8, 2011 at 10:29 AM said...

Bahan lampin (penyerap)/pad mengandungi busa penyerap sebagai penahan air dan dilapisi kain permukaan yang lembut. Tak boleh sbb hemp insert takde pelekat utk melekat pada pull up pants.

sandra said...

setiap pad boleh tahan berapa jam ye? anak saya 1 tahun 8 bulan dan aktif. ada jual extra pad ke?

ummu humaira on March 8, 2011 at 11:41 PM said...

Dear Sandra,

kalau ikutkan pengeluar, tahan hingga 3x buangan air kecil, tapi utk baby yg jenis heavy wetter/minum susu formula, sy tak galakkan gune cd benicekids, sbb boleh berlaku kebocoran. utk bby yg masih fully breasfeed/newborn/potty trainned, sy galakkan gune.

ummu humaira on March 8, 2011 at 11:44 PM said...

currently extra pad sold out dear, biase extra pad ni awal2 dh hbs, kena booking awal2 kalau really interested to buy, boleh buat preorder utk booking. restock semula dlm early of april :)

idah said...

extra pad ada sudah tak?..

Anonymous said...

Saya nak try yang ni plak. kalau ada saya nak 2 set.

ummu humaira on May 2, 2011 at 2:29 PM said...

nk size ape ye? currently cuma ade size xl sj.

Anonymous said...

mane ok yg ni dgn CD lain ekk? saiz M ade stok x?

ummu humaira on July 3, 2011 at 3:58 PM said...

yg ni lebih sesuai sebagai trainning pants sbb daya serapan nye kurang berbanding dengan cloth diapers yg lain. saiz M dh sold out. yg available cuma XL sj. tq.

mashi on July 7, 2011 at 10:48 AM said...

anak lelaki saya berumur 3 tahun .. dia seorg yg aktif .. agaknya sesuai ker kalo dia pakai cloth diaper type nie? ..

ummu humaira on July 7, 2011 at 1:21 PM said...

masi, benicekids cd ni lebih sesuai utk trainning pants, kalau die masih fully diapers dan belum boleh bgtahu utk weewee/poop, sy tak recommend sbb product ni tak bole nk tampung kuantiti urin/poop yg bnyk.

else that, utk newborn ok.

Anonymous said...

kak, pull up pants ada stok lagi tak XL size? saya nak....

ummu humaira on August 5, 2011 at 5:09 PM said...

ade, kalau berminat please isi borang order form ye. ade warna pink dan lite blue shj.tq :)

lily said...

hye~ stil available for pull up lite blue or yellow xl?

tq

ummu humaira on September 3, 2011 at 11:44 AM said...

hi lily,

all sold out...
we will restock end of september. tq :)

zubee on October 2, 2011 at 4:24 PM said...

SALAM, UMMU cd ni da restock blk ke sy berminat dulu ada beli huppy bum skrg nk cuba cd ni lak nampak menarik tak perlu pocket.

ummu humaira on October 3, 2011 at 7:27 AM said...

Dear Zubee: Belum sampai lagi.. If available nanti saya akan update.. Tq..

ibu aina on October 4, 2011 at 11:38 AM said...

kalau dh restok sy pun berminat juga. order telah dibuat mggu lepas..tq

Syarifah setapak said...

assalammualaikum kak ummu..sy berminat nk cuba ni..sy xthu mcm mn nk order?sy isi form dlu bwu wt pymnt ke?wt pyment dlu bru order?klu bli 2 bpe yea siap harga pos?mfla byk btanya..

mastura aliyah on July 12, 2013 at 10:47 AM said...

saya nak tanye awak ade jual x clodi orang dewasa jenama benicekids jugak ??? saya nak.. saya perlukan.. boleh orderkan x ? ni gmail saya .yuraeliya93@gmail.com

 

TERMA & SYARAT Pembelian

Semua item yang dijual di Little Precious Garden adalah brand new dan ready stock kecuali dinyatakan sebaliknya.

Pesanan: Untuk pesanan, sila isi borang order form di sebelah atas kanan blog atau nyatakan
Nama Penuh:
Alamat:
No. Tel:
Detail Item:
(jenis item mommies minati, saiz, kuantiti)
dan hantarkan kepada ummu.humaira@yahoo.com

Harga: Semua harga tidak termasuk kos penghantaran kecuali dinyatakan.

Item: Penghantaran akan terus dibuat pada hari bekerja seterusnya setelah pembayaran disahkan serta stok order juga disahkan..

Kami memberi jaminan 100% kepuasan pelanggan bahawa barangan yang di hantar adalah bebas dari sebarang kerosakan semasa penghantaran barangan dibuat. Kami menerima pemulangan barangan dari pelanggan yang dihantar semula kepada kami 3 hari dari tarikh anda menerima barangan dan tertakluk kepada syarat-syarat berikut :

  • Kesilapan penghantaran barangan atau barangan rosak (bukan disebabkan oleh proses penghantaran pos) dan
  • Barangan dipulangkan kepada kami sebagaimana keadaan asal barangan tersebut

Kami akan memulangkan semula wang anda 100% beserta dengan kos menghantar balik (melalui pos) kepada kami jika terbukti kesilapan berpunca dari pihak kami dan memenuhi syarat-syarat diatas. Anda boleh memulangkan barangan tersebut ke alamat kami.

(Barangan yang tidak rosak dan tiada kesilapan semasa penghantaran adalah tidak boleh dipulangkan semula)


All sales are final. Goods sold are not exchangeable or refundable.

Item yang Rosak: Semua item telah diperiksa. Pihak Little Precious Garden tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang kerosakan item selepas penghantaran dibuat. Thus, lost item is at buyer's risk.

Cloth Diaper, Breastpumps, Children's Wear@ Little Precious Garden Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino

/* widget */