Friday

Pocket Diapers


Lampin kain moden yang berpoket atau pocket diapers sangat mudah untuk digunakan dan ia adalah antara pilihan yang terbaik jika anda baru berjinak-jinak dengan cloth diapers. Pocket diapers juga sesuai digunkan oleh babysitter/penjaga atau sesiapa yang belum familiar dengan cloth diapers. Cuma masukkan insert penyerap pada bahagian yang berpoket dan boleh terus dipakai.

Pocket diapers adalah antara yang menjadi pilihan kerana tingkatan penyerapnya yang boleh diubahsuai mengikut keperluan anak masing-masing. Seperti pocket diapers yang lain, pocket diapers jenama Babyland juga direka agar boleh memuatkan insert mengikut keperluan anak anda. Penggunaan kain serat mikro (microfiber) pada insert menjadikan lampin kain lebih menyerap sehingga kali basahan.

Bahagian sebelah dalam dilapisi kain microfleece atau suede jadi satu-satunya yang menyentuh kulit anak anda adalah kelembutan. Pocket cloth diapers adalah pilihan yang baik kerana insert boleh dikeluarkan untuk cucian yang lebih bersih dan mudah untuk kering - kebanyakan masa insert akan keluar sendiri semasa dalam washing machine jadi anda tak perlu sentunya ketika kotor!

Disebabkan bahagian luar pocket diapers diperbuat daripada fabrik yang kalis air, jadi tak perlu gunakan diaper cover.

Happy Cloth Diapering!

2 comments:

idah said...

slm..pa beza CD yg ada pocket dgn yg tdk ada pocket?..mn yg lbh bagus?..

ummu humaira on March 31, 2011 at 1:57 PM said...

wa'alaikumsalam,

beza tak bnyk, semua cd tujuannya untuk m'gantikn disposable diapers. tapi jika baru nak mula guna cd, pocket cd adalah salah satu jenis yg baik.

 

TERMA & SYARAT Pembelian

Semua item yang dijual di Little Precious Garden adalah brand new dan ready stock kecuali dinyatakan sebaliknya.

Pesanan: Untuk pesanan, sila isi borang order form di sebelah atas kanan blog atau nyatakan
Nama Penuh:
Alamat:
No. Tel:
Detail Item:
(jenis item mommies minati, saiz, kuantiti)
dan hantarkan kepada ummu.humaira@yahoo.com

Harga: Semua harga tidak termasuk kos penghantaran kecuali dinyatakan.

Item: Penghantaran akan terus dibuat pada hari bekerja seterusnya setelah pembayaran disahkan serta stok order juga disahkan..

Kami memberi jaminan 100% kepuasan pelanggan bahawa barangan yang di hantar adalah bebas dari sebarang kerosakan semasa penghantaran barangan dibuat. Kami menerima pemulangan barangan dari pelanggan yang dihantar semula kepada kami 3 hari dari tarikh anda menerima barangan dan tertakluk kepada syarat-syarat berikut :

  • Kesilapan penghantaran barangan atau barangan rosak (bukan disebabkan oleh proses penghantaran pos) dan
  • Barangan dipulangkan kepada kami sebagaimana keadaan asal barangan tersebut

Kami akan memulangkan semula wang anda 100% beserta dengan kos menghantar balik (melalui pos) kepada kami jika terbukti kesilapan berpunca dari pihak kami dan memenuhi syarat-syarat diatas. Anda boleh memulangkan barangan tersebut ke alamat kami.

(Barangan yang tidak rosak dan tiada kesilapan semasa penghantaran adalah tidak boleh dipulangkan semula)


All sales are final. Goods sold are not exchangeable or refundable.

Item yang Rosak: Semua item telah diperiksa. Pihak Little Precious Garden tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang kerosakan item selepas penghantaran dibuat. Thus, lost item is at buyer's risk.

Cloth Diaper, Breastpumps, Children's Wear@ Little Precious Garden Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino

/* widget */