Monday

Cloth Diapers Sesuai Untuk Ibu BekerjaCloth diapers sangan sesuai untuk ibu yang bekerja sepenuh masa jika anda merancang dan mengurus dengan baik.
Menggunakan cloth diaper adalah langkah yang paling bijak untuk kekal sihat dan greeniest option. Ramai ibu-ibu yang bekerja menganggap cloth diapers hanya sesuai untuk ibu yang bekerja sebagai suri rumah sepenuh masa. Know what, tanggapan ini jauh meleset. Dengan hanya sedikit kerjasama dari pengasuh anak anda, sedikit pengurusan dan bekalan diapers yang cukup, ibu yang bekerja juga sudah pasti boleh menggunakan cloth diaper untuk si manja.

Inform pengasuh tentang cloth diapers
Ibu perlu memberitahu pengasuh/penjaga yang anak anda menggunakan cloth diapers. Ini untuk elakkan berlaku insiden pengasuh membuang cloth diapers sebab sangkakan ia sama seperti disposable diapers. Make sure, pengasuh diajar cara penjagaan cloth diaper, contohnya najis anak anda perlu dibuang sebelum masukkan dalam wet bag. Ada juga antara pengasuh yang tak nak gunakan cloth diaper sebab sangka mereka yang perlu mencucinya, maklumkan pada mereka yang mereka tidak perlu mencuci cloth diapers tersebut cukup sekadar buang najis e dalam mangkuk tandas.

Bawa bekalan yang cukup
Pastikan anak anda dibekalkan dengan cloth diapers yang mencukupi. Sertakan bersama wet bag supaya boleh muatkan diapers yang kotor. Jangan lupa untuk lekatkan nama anak anda pada wet bag tersebut supaya pengasuh tidak keliru dengan cloth diaper anak-anak yang lain. Di penghujung hari, bawa balik wet bag yang berisi diapers yang kotor, kosongkan dan bersihkan untuk kegunaan esok hari.

Jadikan Cloth Diapering sebagai rutin
Jika anda menggunakan khidmat pembantu rumah, cloth diapering bukanlah satu tambahan kerja. Jika anda mencucinya sendiri, pastikan tugas ini berjalan dengan sedikit pengurusan. Plan yang baik ialah sampai saja di rumah, ibu perlu terus bilas dengan air sebelum masukkan dalam baldi, kemudian boleh cuci diapers pada waktu laundry (waktu cuci baju lain) dengan washing machine, jika merancang untuk mencuci setiap hari. If not masukkan dalam baldi, 2 @ 3 hari kemudian baru cuci. Jika ibu memilih untuk tidak mencuci setiap hari, pastikan setiap cucian tidak melebihi 24 diapers agar cucian lebih bersih.

Happy Cloth Diapering!

0 comments:

 

TERMA & SYARAT Pembelian

Semua item yang dijual di Little Precious Garden adalah brand new dan ready stock kecuali dinyatakan sebaliknya.

Pesanan: Untuk pesanan, sila isi borang order form di sebelah atas kanan blog atau nyatakan
Nama Penuh:
Alamat:
No. Tel:
Detail Item:
(jenis item mommies minati, saiz, kuantiti)
dan hantarkan kepada ummu.humaira@yahoo.com

Harga: Semua harga tidak termasuk kos penghantaran kecuali dinyatakan.

Item: Penghantaran akan terus dibuat pada hari bekerja seterusnya setelah pembayaran disahkan serta stok order juga disahkan..

Kami memberi jaminan 100% kepuasan pelanggan bahawa barangan yang di hantar adalah bebas dari sebarang kerosakan semasa penghantaran barangan dibuat. Kami menerima pemulangan barangan dari pelanggan yang dihantar semula kepada kami 3 hari dari tarikh anda menerima barangan dan tertakluk kepada syarat-syarat berikut :

  • Kesilapan penghantaran barangan atau barangan rosak (bukan disebabkan oleh proses penghantaran pos) dan
  • Barangan dipulangkan kepada kami sebagaimana keadaan asal barangan tersebut

Kami akan memulangkan semula wang anda 100% beserta dengan kos menghantar balik (melalui pos) kepada kami jika terbukti kesilapan berpunca dari pihak kami dan memenuhi syarat-syarat diatas. Anda boleh memulangkan barangan tersebut ke alamat kami.

(Barangan yang tidak rosak dan tiada kesilapan semasa penghantaran adalah tidak boleh dipulangkan semula)


All sales are final. Goods sold are not exchangeable or refundable.

Item yang Rosak: Semua item telah diperiksa. Pihak Little Precious Garden tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang kerosakan item selepas penghantaran dibuat. Thus, lost item is at buyer's risk.

Cloth Diaper, Breastpumps, Children's Wear@ Little Precious Garden Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino

/* widget */