Wednesday

Berapa Banyak Diapers yang Diperlukan



BILANGAN DIAPERS yang anda perlukan bergantung kepada umur bayi anda dan berapa kerap anda merancang untuk mencuci diapers. Anda memerlukan semakin kurang diapers apbaila si manja anda kian membesar.

Sesetengah jenis diapers memerlukan anda menukar dengan lebih kerap. Sebagai contoh, pocket diapers mempunyai penghadang kelembapan antara si manja dengan insert penyerap.

Ini bermakna, anda boleh kurang menukar kecuali diaper tersebut kotor.
Jika si manja anda membuang dengan lebih kerap/dalam kuantiti yang banyak, anda boleh tingkatkan serapan dengan menggunakan 2 insert.

Sudah tentu anda boleh mempunyai jenis-jenis diapers yang lain seperti fitted diapers atau all in one diapers untuk memudahkan pengasuh atau ahli keluarga lain yang belum biasa dengan cloth diapers.Ini juga sebagai back up in case anda tak berpeluang nak buat cucian atau jika si manja anda sakit.

Jika anda tidak mampu untuk membeli diapers sekaligus, anda boleh mula dengan membeli beberapa helai sebagai cubaan pertama dan tambahkan lagi pada bulan seterusnya.
Berikut merupakan bilangan cadangan diapers yang diperlukan:

Jenis Cucian

Harian

Setiap 2 hari

Setiap 3 hari

Dari lahir hingga 6 Bulan.

10-12

20-24

30-36

6-12 Bulan

8-10

16-20

24-30

12-24 Bulan

6-8

12-16

18-24

Potty Learning

2-4

4-8

6-12



Pocket diapers dan all in one diapers tidak memerlukan covers. Anda memerlukan sekurang-kurangnya 1 insert untuk day time pocket diaper dan 2 insert untuk setiap night time diaper.

2 comments:

Anonymous said...

pocket diapers dan all in diapers tu apa yer? apa beza dan CD. Maaflah saya baru jer nak berjinak-jinak ngan CD ni...

Sunz on August 16, 2011 at 9:13 AM said...

saya pun nak tau beza antara pocjet dipers, fitted & all in one diapers. Ada pic x?

 

TERMA & SYARAT Pembelian

Semua item yang dijual di Little Precious Garden adalah brand new dan ready stock kecuali dinyatakan sebaliknya.

Pesanan: Untuk pesanan, sila isi borang order form di sebelah atas kanan blog atau nyatakan
Nama Penuh:
Alamat:
No. Tel:
Detail Item:
(jenis item mommies minati, saiz, kuantiti)
dan hantarkan kepada ummu.humaira@yahoo.com

Harga: Semua harga tidak termasuk kos penghantaran kecuali dinyatakan.

Item: Penghantaran akan terus dibuat pada hari bekerja seterusnya setelah pembayaran disahkan serta stok order juga disahkan..

Kami memberi jaminan 100% kepuasan pelanggan bahawa barangan yang di hantar adalah bebas dari sebarang kerosakan semasa penghantaran barangan dibuat. Kami menerima pemulangan barangan dari pelanggan yang dihantar semula kepada kami 3 hari dari tarikh anda menerima barangan dan tertakluk kepada syarat-syarat berikut :

  • Kesilapan penghantaran barangan atau barangan rosak (bukan disebabkan oleh proses penghantaran pos) dan
  • Barangan dipulangkan kepada kami sebagaimana keadaan asal barangan tersebut

Kami akan memulangkan semula wang anda 100% beserta dengan kos menghantar balik (melalui pos) kepada kami jika terbukti kesilapan berpunca dari pihak kami dan memenuhi syarat-syarat diatas. Anda boleh memulangkan barangan tersebut ke alamat kami.

(Barangan yang tidak rosak dan tiada kesilapan semasa penghantaran adalah tidak boleh dipulangkan semula)


All sales are final. Goods sold are not exchangeable or refundable.

Item yang Rosak: Semua item telah diperiksa. Pihak Little Precious Garden tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang kerosakan item selepas penghantaran dibuat. Thus, lost item is at buyer's risk.

Cloth Diaper, Breastpumps, Children's Wear@ Little Precious Garden Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino

/* widget */